ATV

Učenik OŠ "Vuk Karadžić"

Vuk Janković iz Trebinja putuje na Matematičku olimpijadu u Japan

 • Izvor: SRNA
 • 23.05.2023. 16:19

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić primio je danas učenika devetog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" Vuka Jankovića koji je izabran u tim za Međunarodnu matematičku olimpijadu, koja će biti održana u julu u Japanu.

Ćurić je rekao da je Јanković jedini osnovac u olimpijskom timu, što je veliki uspjeh za mladog sugrađanina, ali i Trebinje i Republiku Srpsku, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vuk Јanković je pobjednik 28. Matematičke olimpijade BiH, koja je okupila 40 učenika, od kojih su samo dvojica bili osnovci.

On je zahvalio nastavnicima, porodici, prijateljima i Gradskoj upravi za podršku.

- Drago mi je što se cijene moji rezultati i rad. To je jedan veliki podstrek za mene - rekao je Vuk kojem je gradonačelnik tokom prijema uručio sabrana djela pjesnika Јovana Dučića.

Prijem je organizovan i za nagrađene učenike Gimnazije "Јovan Dučić", među kojima je Doroteja Radanović, koja je republički prvak u srpskom jeziku za druge razrede srednjih škola.

- Ovo je prva nagrada koju je neki od učenika trebinjske Gimnazije, tokom perioda dužeg od 100 godina, dobio na republičkom takmičenju iz srpskog jezika - rekla je Doroteja.

Gradonačelnik je ovim učenicima uručio po knjigu kao simboličan poklon za sve njihove uspjehe, trud i rad, te istakao da je Grad ponosan na uspješne učenike, koji gdje god da se pojave predstavljaju Trebinje u najboljem svjetlu.

Osim Doroteje, na prijemu su bili Savo Crnogorčić koji je osvojio prvo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike, Ognjen Vujović koji je bio drugi i Spasoje Kukurić treće mjesto.

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.