Aplikacija

WhatsApp očekuje novi redizajn

 • 06.09.2023. 21:09

Poznata aplikacija za dopisivanje dobiće nekoliko odvažnih promjena u korisničkom interfejsu.

WhatsApp neprestano mijenja i dodaje funkcije, ali dizajn mu je ovih posljednjih nekoliko godina bio više-manje isti. Korisnički interfejs je jedna od WhatsAppovih konstanti koja će se, na iznenađenje mnogih, uskoro promijeniti. Ako je suditi po najnovijoj beti 2.23.18.18, puštenoj u opticaj na Google Beta Programu, dobićemo nekoliko novih stvari.

Prva stvar je gornji meni, koji će ukloniti zelenu nijansu i zameniti je za belu. Druga promena na toj traci uvodi novi font koji će, piše WaBetaInfo, postati zelen.

Druga stvar koja će se menjati je donja traka, gde ćemo i dalje imati razgovore, status, zajednice i pozive. Izmena dizajna donje trake nešto je što su testeri primetili još u beti 2.23.13.16.

Još jedna bitna stvar koja će doći su filteri u listi razgovora. Izgleda da će korisnici dobiti opciju da filtriraju razgovore u 'sve, nepročitane, lične i poslovne'. Kao što je bio slučaj s donjom trakom, ova mogućnost je otkrivena u ranijim verzijama bete, tačnije u verziji 2.23.14.17.

Pored ovoga, WhatsApp će slične promjene uvesti i u iOS verziju aplikacije, objedinivši korisnički interfejs na Google i Apple platformama.

U ovom trenutku je nepoznato da li će do WhatsAppovog redizajna uopšte doći. Vijesti su stigle dvije nedjelje nakon što je WhatsApp predstavio najnoviji funkciju, podršku za HD fotografije koja je, podsjećamo, dostupna na Androidu i iOS-u.

(BigPortal)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.