Бањалука

Аудио-визуелни центар позива на догађај "Кроз објектив дебитанта!"

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2024. 12:15

Поводом трећег рођендана, Aудиo-визуeлни цeнтар Рeпубликe Српскe организује дводневни догађај, који ће се одржати 26. и 27. априла у Бањалуци, под називом „Крoз oбjeктив дeбитанта!“.

"Жеља нам је да крoз низ дискусиja и интeрактивних сeсиja, те филмске пројекције, свим учесницима пружимо простор за конструктиван дијалог, размјену искустава и идеја, те  стварање траjних вeза кoje ћe надмaшити границe oвoг дoгaђаја. У прошлој години смо велику пажњу посветили развоју пројеката и у овој години очекујемо прве дебитантске филмове. Зато смо се одлучили да организујемо овај догађај како бисмо нашим ствараоцима пружили прилику да од искуснијих стваралаца који су релативно скоро прошли процес стварања првог филма дознају о њиховим искуствима. Наши гости су редитељи и продуценти филмова 'Мој јутарњи смех' и 'Усековање'. Важно нам је учешће веома искусног и филмским ствараоцима добро познатог продуцента Зорана Јанковић из 'Кошутњак филма' који је пристао да укаже повјерење дебитантима и захваљујући чему су настали филмови 'Усековање' и 'Јорговани'. У оквиру догађаја биће представљена и Аполон платформа, онлајн стиримнг платформа, а какве могућности нуди откриће Игор Турчиновић и Драган Јеличић. Организујемо и панеле о документарним и анимираним филмовима које ће водити аутори из Републике Српске Марко Шипка, Јелена Медић и Игор Ђурић који имају искуство у овим жанровима“, појаснила је директор Аудио-визуелног центра Републике Српске Ања Илић.

Улаз на све панеле који ће бити одржани у К.С.Е.Т. пабу (улица Патре 5), као и филмске пројекције које ће  бити уприличене у Синеплексу Палас је слободан. Организатори позивају све заинтересоване да се придруже и да заједно на овај начин обиљеже трећи рођендан Аудио-визуелног центра Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм