Глумац избачен

Биковићева жена реаговала након срамне одлуке ХБО-а

  • 03.02.2024. 10:31

Продукција ХБО одлучила је да замијени глумца Милоша Биковића у новој сезони популарне серије "The White Lotus", након што је првобитно објављено да ће се српски глумац појавити у трећој сезони ове серије.

Након оштрих реакција јавности због Биковићевог ангажмана у Русији, ХБО продукција одлучила је да замијени Биковића, те се он неће наћи у наставку популарне серије.

Ово је изазвало оштре реакције у српској јавности, а многи су се и разочарали јер су навијали да би Биковић био један од првих глумаца из нашег региона који би постигао овако велики успјех.

Тако размишља и његова изабраница Ивана Малић, која му је недавно родила сина.

Она је тужна због одлуке ХБО да избаци Милоша из серије, па се огласила на Инстаграму,

- Чини се да се америчке компаније плаше да стану иза својих одлука. Жао ми је због вас ХБО - написала је Ивана.

Подсјетимо, и Милош се синоћ, након што је сазнао за ову одлуку, огласио на друштвеним мрежама.

"Одрастао сам у земљи разореној ратом. Када сам имао 11 година, дане и ноћи сам проводио у склоништу, док је бомбардована моја земља и мој родни град. Такву пустош никад никоме не бих пожелио. Сваким даном је све више сукоба свуда у цијелом свијету. Сваки од њих је различит. И сваки од њих је страшан. Волио бих да сви они престану и да побиједи принцип љубави", рекао је Биковић.

"Данас се против мене води циљана кампања, која кроз спољни утицај ствара озбиљан преседан, бацајући сјенку на суштину умјетничке слободе. Резултат таквог наратива је тријумф бесмисла и пораз умјетности. Почаствован сам што сам изабран да будем дио "The White Lotus-а", ТВ серије коју веома уважавам, и уз колеге које изузетно поштујем. Ипак, моје учешће у њој није могуће из разлога који су ван домена културе, и ја се нећу поклањати наративу који угрожава мој интегритет. Желим да се захвалим свима који су били уз мене, а мојим колегама желим велики успјех у новој сезони. Упркос свему, ја и даље вјерујем да умјетност лијечи и да може да уједини човјечанство. Стога ће моја увјерења и моја посвећеност умјетности остати непромијењени", закључио је Биковић.

Глумац Милош Биковић нашао се на удару Министарства спољних послова Украјине које га је назвало "Путиновим глумцем" и оптужило да "подржава геноцид и крши међународно право".

Министарство спољних послова Украјине прозвало је и ХБО због одлуке да у предстојећој трећој сезони свог хит шоуа "Бијели Лотус" избаци српског глумца.

Портал "Deadline", специјализован за новости из Холивуда, објавио је у петак да су се ''разишли путеви'' Биковића и ХБО и да он неће учествовати на снимању треће сезоне серије ''Бијели лотус'' на Тајланду.

Пратите нас и путем Вибера