Frontmen Riblje čorbe

Bora Čorba ne planira da snima svoje hitove koje je poklonio drugima

  • Извор: АТВ
  • 16.11.2022. 20:24

Kada čujete pjesmu "Sinoć sam pola kafane popio", sjetite se Bebeka. Kada čujete pjesmu "Mala", sjetite se Proeskog. Dolazim za 5 minuta je Generacija 5, Šta još možeš da mi daš Ceca, ali iza svih njih stoji Bora Đorđević.

Nisu samo te pjesme, mnogo ih je. Mnoge je bendove proslavio, neki su na račun njegove jedne pjesme napravili karijere. Bora ne mari, tako su njegove hitove pjevali Šaban Šaulić, Tozovac, Zdravko Čolić i mnogi drugi.

Ono što je zaplijenilo pažnju slušaoca je pjesma "Daj ne pitaj" koja je otpjevana u muzičkom takmičenju "Nikad nije kasno" zajedno sa Azrom Kozličić.


Uz Borin glas ova pjesma Viktorije koju je komponovao Džiboni zvuči nevjerovatno, pa je logično bilo da ga pitamo u jednom od razgovora, ima li namjeru da prepjeva svoje hitove koje je poklonio drugima?

"Daj ne pitaj" zvuči zaista izuzetno zahvaljujući takođe i Azri Kozilčić, našoj porodičnoj prijateljici, koja zaista fantastično pjeva", kaže Đorđević.

Ipak, te pjesme na planira da snimi, već obrade pjesama od kojih su neke kod nas postale popularnije od originala. Riblja čorba je snimila puno obrada, "Zelena trava doma mog", "Kad sam bio mlad", "Tamna je noć", "Danas nema mleka"... Bilo bi interesantno čuti sve te obrade na jednom mjestu", smatra Đorđević.

Bajaga je nedavno objavio album sa svojim pjesmama koje je dao drugim pjevačima, ali Bora je očigledno "alalio", i nema namjeru da ulazi u studio sa starim materijalom.

Poslušajte i Bajaginu verziju pjesme "Moja draga" koju je otpjevao Zdravko Čolić.