"Crna udovica"

„Dizni“ vrtoglavim zaradama odgovara na tužbu Skarlet Johanson

  • Извор: РТС
  • 23.08.2021. 22:15

Pošto je glumica Skarlet Johanson tužila „Dizni“, predstavnici te kompanije su u sudskom podnesku u Los Anđelesu naveli da je od striming-emitovanja Marvelove „Crne udovice“ zarađeno 125 miliona dolara.

Glumačka zvijezda i glavna junakinja u filmu, Skarlet Johanson, tužila je kompaniju „Dizni" uz tvrdnje da je prekršen ugovor, pošto je film emitovan preko striming servisa, a za to vrijeme je prikazivan i u bioskopima.

„Strategija dvostrukog emitovanja smanjila je glumičin honorar", navodi se u tužbi koja je podnijeta Višem sudu u Los Anđelesu.

Kompanija „Dizni" se usprotivila zahtjevu glumice, traži da se proces na arbitražu preseli u Njujork i smatra da tužba „nema nikakvog smisla" .

Iz „Diznija" su takođe naveli da je emitovanje filma na mreži „značajno dalo na cijeni glumici" koja će zato još više zarađivati.

„Crna udovica“ je u bioskopima počela da se prikazuje 9. jula, a naplaćuje se 30 dolara na strimingu Disney +.

Film je postavio rekord zarade u bioskopima tokom pandemije virusa korona, zaradivši prvog vikenda prikazivanja 218 miliona dolara.

Ishod procesa mogao bi da ima šire posledice u industrija zabave imajući u vidu da medijske i filmske kompanije pokušavaju da izgrade i jačaju svoje striming usluge nudeći vrhunske sadržaje kako bi privukle šo više za privlačenje pretplatnika.





Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.