"Čudan svijet"

Diznijev animirani film sa gej likom očajno prošao na blagajnama

  • Извор: Телеграф
  • 29.11.2022. 12:03

Dizni je doživio jedno od najgorih bioskopskih izdanja ikada sa svojim najnovijim animiranim filmom "Čudan svijet", koji je donio samo 18,6 miliona dolara tokom petodnevnog prazničnog vikenda uprkos tome što je najavljen kao prvi Diznijev film koji uključuje otvorenog gej glavnog lika.

"Čudan svijet" je imao Diznijev drugi najgori uvodni vikend ikada, piše Varieti. Na kraju, ovo ostvarenje je prikupilo samo oko polovinu svojih projektovanih prihoda od dugih vikenda.

Brojne glumačke zvijezde su bile dio ovog animiranog filma, uključujući Džejka Džilenhola, Denisa Kvejda, Lusi Liu i Gabrijel Junion, koji su pozajmili svoje glasove likovima. Film je imao ogroman budžet između 120 i 130 miliona dolara, piše Dejli Mejl.

U početku su bila velika očekivanja za film "Čudan svijet", a Dizni je predvidio da će film zaraditi između 30 i 40 miliona dolara tokom dugog vikenda. Međutim, te brojke su brzo i značajno revidirane naniže kada se shvatilo koliko je film prošao loše kod publike, prenosi Telegraf.


Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок