Аца Лукас

Дугоочекивани филм најпопуларнијег фолкера на Балкану почетком новембра стиже у Бањалуку

  • Извор: Бањалука.нет
  • 10.10.2023. 19:36

Филм “Покидан” инспирисан мотивима из живота најпопуларнијег фолкера на Балкану, Аце Лукаса, након премијере у Београду и Сплиту у новембру долази и у Бању Луку. Једна од најконтроверзнијих естрадних личности у филму ће приказати најпикантније детаље из приватног живота, љубавне сцене, наступе, а све то у извођењу врхунске глумачке поставе.

 Бањалучка публика ће ово филмско остварење имати прилику по први пут погледати 9. новембра у Дворани “Борик” од 18 часова.

Интерес за премијером филма већ сада је велики, а након премијере Аца Лукас ће за све  посјетиоце одржати и ексклузивни концерт.

Филм ‘Покидан‘ у продукцији Хyпеа обећава дубоке емоције, интриге и спектакуларну музику те  ће открити изазове и успоне које је најпопуларнији фолкер доживио током своје богате каријере.  Пружиће и интимни увид у живот Александра Вуксановића, познатијег као Аца Лукас, приказујући  све аспекте његовог личног и професионалног живота. Главну улогу има популарни глумац  Младен Совиљ кога смо гледали у хит серији ‘Јужни ветар’, а ту је и остала изванредна глумачка  екипа коју чине Бранка Катић, Андрија Кузмановић, Мима Караџић као и преминули Мирсад  Тука, гледаоцима најпознатији по улози у серији ‘Забрањена љубав’ којем је ово била посљедња улога и снимање.

“Хтјели смо да филм што мање буде контроверзан и има поуку иако нико није савршен, све се зна,  ништа се не може сакрити. То је мој живот, неће га мијењати ни због кога ни због чега. Не могу  сакрити да је било и дроге у мом животу. Нити желим. Ја сам као пјевач схватио да имам друштвену  одговорност. Због друштвене одговорности сам причао о тим стварима, колико је то заправо лоше.

Зато филм има свакаквих сцена, али све има неку поуку. Да се филм стварно снимао према мом  животу имао би ознаку 18+ и приказивао би се иза поноћи. Имам и клинце који држе моје постере  изнад свог кревета. Требам им објаснити у чему могу слиједити мој примјер, а у чему не. Треба  им објаснити и да се жене требају поштовати, да треба бити џентлмен”, каже Лукас.

Младен Совиљ сматра како је ово улога његовог живота.

“Волим сваку улогу гледати као да је мој живот. Ово је сигурно најзначајнији и најсложенији  пројекат у мојој досадашњој каријери. Најтеже ми је било обрачунавање с личним мраком. Уз то,  наравно, и техничка страна улоге, пјевање и свирање клавира. Инспиративан задатак, тзв. слатке  муке. За улогу сам се припремао свјесно пола године, несвјесно цијели живот. Аца ми је пуно  помогао јер је био својствен и природан у нашим сусретима. Трудио сам се да га не мијешам  превише у својој креацији, да не збуним ни себе ни њега. Свакако, провели смо занимљиве  тренутке заједно. Током снимања био нам је велика подршка, али нас није оптерећивао. Осјећао је  да нам треба мало простора да можемо стварати на начин који нам највише одговара. Хвала му  на томе!”

Редитељки Сузани Пурковић први дан снимања представљао је највећи изазов.

“Дошла сам на идеју да желим снимити мизансцене у београдској Арени с 20.000 људи на концерту  Аце Лукаса. Касније смо се толико навикли на такав начин снимања да смо исто поновили у  Загребу и Сарајеву. У мојој каријери ово је први захтјевнији пројект, а с обзиром да сам у  његовом стварању учествовала од тренутка писања сценарија, доживљавам га као ауторски рад,  иако је настао према идеји Саше Мирковића”, истиче редатељка.

“Било је и доста експлицитних сцена чије је снимање захтијевало посебан приступ и атмосферу.  Жељела сам створити осјећај нелагоде, реалности, присутности и мало растегнуте границе док људи  гледају такве сцене. Чини ми се да смо успјели. Оно што ме највише веселило је стварање сцене на  лицу мјеста. Иако смо Младен Совиљ и ја знали да имамо сценарио којим ћемо се водити, основна  нит водиља у сваком дану била је да данас сигурно можемо боље од онога што смо већ написали.  Имали смо слободу, вољу и креативни дух да креирамо сцене на лицу мјеста, како би биле слојевите”, додаје редитељка.

Саша Мирковић, власник Хyпе продукције каже да буџет филма чији је продуцент и креатор, а којем  се предвиђа популарност какву је имао филм о Томи Здравковићу, износи три милиона евра.

“Снимали смо укупно 180 дана, а осим филма ићи ће и серија од 12 наставака за коју интерес  показује и један популарни стреаминг сервис, управо смо у преговорима с њим. Након званичне  премијере, филм ће наставити свој живот у кинима широм региона. Ово је филм који ће сигурно гледати  неколико генерација, остаће и након наших живота. Имамо сличну причу као и филм о Томи. Осим  тога, Аца и он су земљаци, обојица су родом из Лесковца, на неки су начин имали и сличан живот,  Аца га још увијек има. Драго ми је да су филм и серија направљени за наших живота. Унутра је и  много одличних пјесама, сигуран сам да ће их публика одлично прихватити”, закључује Саша  Мирковић.

Продаја карата: Трг Крајине/ Билетарница Дворане “Борик” и GigstTix.ba.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм