Otišla u vječnu legendu

Džejn Birkin sahranjena u Parizu: Ćerke se oprostile potresnim riječima

  • Извор: zena.blic
  • 24.07.2023. 21:22

Legendarna Džejn Birkin, koja je preminula 16. jula u Parizu, sahranjena je danas u francuskoj prijestonici.

Sahrani su prisustvovali njena porodica, kao i brojne istaknute ličnosti iz kulturnog i političkog života. Ćerke čuvene pjevačice, glumice i modela oprostile su se od majke potresnim riječima. Veliki broj ljudi bio je na posljednjem ispraćaju koji se prenosio na velikom video-bimu.

Ćerke Džejn Birkin britansko-francuska glumica i pjevačica Šarlot Gensbur, koju je slavna britansko- francuska umjetnica dobila sa Seržom Gensburom, i pjevačica Lu Doalon (ćerka Džejn Birkin i reditelja Žaka Doalona) hodale su iza kovčega sa tijelom svoje majke, na sahrani je bila vidno istaknuta i fotografija čuvene brinete.

Služba je obavljena u Crkvi Saint-Roch u Parizu. Na sahrani su bili slavna francuska glumica Katrin Denev i njena ćerka Kjara Mastrojani i glumica Izabel Iper. Poslednjem ispraćaju Džejn Birkin prisustovale su i britanska glumica Šarlot Rempling, pjevačica Vanesa Paradi, prva dama Francuske Brižit Makron i ministarka kulture ove zemlje Rima Abdul Malak. Od Džejn Birkin oprostio se i Emanuel Makron.

"Sada sam siroče", rekla je na komemoaraciji Šarlot Gensbur. Njen otac je umro 1991. godine. Dodala je: “Već vidim prazninu koju je ostavila za sobom, ona je moja mama, naša mama”. Uz Šarlot je na sahrani bio i njen sin Ben Atal, a ona inače ima troje djece. Druga ćerka Džejn Birkin je poručila: "Mama, hvala ti za sve ove avanture, hvala ti što nisi bila obična, što si bila razumna ili pokorna", piše Independent.co.uk, dok Express.co.uk navodi da se na sahrani u jednom momentu pojavio i francuski predsjednik Emanuel Makron.

Treća ćerka Džejn Birkin Kejt Bari, koju je ona dobila sa suprugom Džonom Barijem, izvršila je samoubistvo 2013. godine.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина