House of the Dragon

Džon Snou progovorio o seriji "Kuća zmaja"

  • Извор: Телеграф
  • 13.09.2022. 10:35

Zvijezda "Igre prijestola" Kit Harington podijelio je svoja razmišljanja o seriji "Kuća zmaja" (House of the Dragon), rekavši da je tim koji radi na ovom projektu uradio "fantastičan" posao.

Kao što je poznato, "Kuća zmaja" prati dinastiju Targarjen 200 godina prije događaja iz "Igre prijestola" (Game of Thrones) i dobila je pozitivne kritike.

Govoreći na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF) ovog vikenda, Kit Harington, koji je glumio Džona Snoua u "Igri prijestola", pitali su  iz Entertainment Tonight Canada o njegovom mišljenju o "Kući zmaja".

"Zaista uživam u tome. Moj prijatelj Migel (Sapočnik) je vodio emisiju, tako da zaista uživam", rekao je Harington i dodao:

"Mislim da su uradili fantastičan posao. Čudno je započeti potpuno novu seriju u istoj vrsti carstva i učiniti je svojom stvari. Mislim da su to zaista uradili", naveo je Harington.

Adaptirano iz romana "Vatra i krv" Džordža R. R. Martina, "Kuća zmaja" smještena je 200 godina prije događaja u "Igri prijestola". U seriji glume Pedi Konsidin, Met Smit, Ema D'Arsi, Olivija Kuk i Ris Ifans.

Ubrzo nakon što je prva epizoda debitovala prošlog mjeseca, HBO je obnovio seriju "Kuća prijestola" za drugu sezonu, piše NME.

Тагови: