Filmski festival u Kanu biće održan u julu

  • 28.01.2021. 13:47

Organizatori filmskog festivala u Kanu danas su saopštili da će 74. izdanje tog prestižnog događaja biti održano od 6. do 17. jula.

Nakon što je zbog pandemije virusa korona morao da bude otkazan prošle godine, festival bi trebalo da bude održan ove godine.

Festival, 74. po redu, je zakazan za period od 6. do 17. jula, umjesto od 11. do 22. maja, kako je prvobitno planirano.

Najveći svjetski filmski festival prestižni je događaj za stvaraoce filma i glumce koji će predstaviti svoj rad u takmičarskom dijelu, ali i za producente, distributere, kupce i programere koji učestvuju u tržišnom dijelu festivala, nazvanom Marš du Film.

Crveni tepih koji se prostire duž predivne francuske rivijere, a kojim šetaju najpopularniji glumci u svečanim toaletama i odjelima, čini taj festival jednim od događaja koji se najviše iščekuju.

Na festivalu, koji se odvija jednom godišnje, učestvuje više od 45.000 ljudi uključujući i novinare.

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм