Nakon 55 godina

Hendriksovi rukom pisani stihovi ponovo spojeni

  • Извор: РТС
  • 21.02.2022. 12:06

Legendarni gitarista Džimi Hendriks je prije svirke u Engleskoj 1967. godine pocijepao na dva dijela stranicu papira sa rukom ispisanim tekstom pjesme "51st Anniversary", kako bi dao autograme svojim obožavateljkama.

Dvije polovine papira sa Hendriksovim rukopisom i potpisom spojene su poslije 55 godina.

Američki muzičar Džimi Hendriks i njegov bend „Jimi Hendrix Experience" svirali su u Batu, u Engleskoj , 20. februara 1967. godine, kada su slučajno zamijenili Čaka Berija, koji je otkazao svoj nastup.

Pred sam početak koncerta, dvije obožavateljke Džimija Hendriksa, došle su do vrata bekstejdža sa molbom da dobiju autogram.

Pošto nije imao prazan papir, Hendriks je pocepao stranicu iz bloka svojih pjesama, podijelio je na dva dijela i potpisao zajedno sa članova benda - bubnjarem Mičom Mičelom i basistom Noelom Redingom.

Na pocepanoj stranici bio je rukom pisan tekst pjesme "51st Anniversary" koja je samo tri nedjelje kasnije objavljena kao B strana hit singla "Purple Haze", Hendriksovog drugog u karijeri.

Tokom godina, dvije djevojke su otišle svaka svojim putem, a sa njima i dvije stranice stihova.

Prošle godine jedna od njih se oglasila i posjetila prodavnicu rokenrol suvenira "Tracks Limited" u Lankaširu, kako bi dobila procjenu vrijednosti svog autograma.

Na molbu "Tracksa", pronašla je svoju prijateljicu u Batu, poslije 50 godina. I ona je sačuvala svoju stranicu sa autogramom.

Žene su ostale anonimne, ali su pristale da prodaju svoje polovine pocijepane stranice sa rukopisom, čija vrijednost je procijenjena na petocifreni iznos.

"Postoji jako malo rukopisa Džimija Hendriksa, a još manje onih koje su potpisali Džimi i druga dva člana benda", istakao je Pol Vejn iz "Tracksa".

Тагови: