Џесика Ланг

Холивудска дива се опростила од публике: Одлази у пензију послије пола вијека каријере

  • Извор: Блиц
  • 13.10.2023. 08:36

Славна глумица Џесика Ланг открила је зашто се повлачи из свијета глуме послије скоро 50 година блиставе каријере.

Прославила се улогом у филму "Кинг Конг" 1974. године, награђена је за ту ролу Златним глобусом, иако су остварење пратиле опречне критике. Холивудка дива има два Оскара и пет Златних глобуса.

Оскара су јој донијеле улоге у филмовима "Тутси" (1982) и "Блу Скај" (1994). Глумица Џесика Ланг рођена је у Минесоти, а живи у Гринвич Вилиџу са троје дјеце и двоје унучади. Послије 46 година каријере планира да постепено смањује своје улоге.

Као један од разлога због чега се повлачи из глуме навела је недостатак креативности у филмској индустрији јер продуценти само јуре профит.

"Нагласак није на умјетности и добрим причама. Важно је да дионичари буду задовољни. Не занимају ме ови велики филмови из франшизе стрипова. Мислим да су жртвовали умјетност због профита", рекла је

Не допада јој се ни монтажа модерних филмова коју сматра превише агресивном. Све заједно довело је до нестанка дивних филмова и дивних прича.

Њено повлачење је свакако постепено јер је и 2013. најавила да планове о пензионисању након чега је глумила у "Американ хорор стори". Филмови у којима ћемо је гледати су "Лонг дејс џрни инто најт" и биографско остварење о Марлен Дитрих.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)