"You Won't Be Alone"

Horor koji se snimao u Srbiji dobio glavnu nagradu na korejskom festivalu fantastike

  • Izvor: Agencije
  • 19.07.2022.13:41

Horor "You Won't Be Alone" koji je sniman u Srbiji, tačnije na Staroj Planini, dobio je glavnu nagradu korejskog Međunarodnog festivala fantastičnog filma u Bučonu, u Južnoj Koreji, piše Euronews.

Film je donio reditelju Goranu Stolevskom nagradu za "režisere vrijedne pažnje" na Festivalu u Palm Springsu ranije ove godine, a prikazan je i na prestižnom Sandens festivalu.

„Ovaj film je fenomenalan pokušaj da se osnove čovječanstva interpretiraju kroz sredstva žanra koristeći izolovana bića pozajmljena iz narodnih priča uz dodatak misterije. ovo remek-djelo ističe se izvanrednom režijom i pametnim pristupom izvlačenja empatije iz ambisa ljudske psihologije“, saopštio je žiri festivala, a prenio Variety.

Kako je izjavio Džonatan Ingliš iz Balkanic media, u konkurenciji preko 100 sela iz cijele Srbije, odluka je pala na Pokrevenik koji je bio ključna lokacija za film.

„To je izuzetno mjesto sa velikim brojem očuvanih starih kuća sa kamenim krovovima i prelijepom prirodom. Naišli smo na izuzetnu saradnju od strane predsednika MZ Pokrevenik Slavoljuba Kostadinovića i sa porodicama koje žive u selu“, kazao je Ingliš.

Producenti filma su u svom saopštenju zaključili da u Srbiji postoje mnoge sjajne lokacije za snimanje filmova, poput Stare planine, pa ovaj film nema samo ekonomsku vrijednost, već i ekološku, filantropsku i promotivnu za Staru planinu i Srbij, pišu pirotskevesti.rs.Tagovi: