"Emi"

"Černobil" dominirao kao mini serija, "Igra prestola" nije ostvarila očekivani uspjeh

  • 23.09.2019. 09:35

Na svečanoj ceremoniji u Los Anđelesu sinoć je održana 71. dodjela Emi nagrada, a za najbolju dramu proglašena je serija "Igra prestola", koja, uprkos rekordnim nominacijama, nije ostvarila očekivani uspjeh.

Ipak, dvije velike nagrade pripale su ovoj dramskoj seriji. Glumac Piter Dinklidž pobijedio je u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji, u kojoj je serija imala još dvije nominacije.

Ovo je četvrti put da je ova epska fantazija proglašena najboljom na malim ekranima. 

Najbolja režija za dramsku seriju otišla je u ruke Džejsona Bejtmena, tvorca hvaljene serije "Ozark".

Nagradu u kategoriji komedije osvojila je serija "Lutalica" (Fleabag). Ova serija je donijela i najviše iznenađenja, kada je sinoć odnijela tri nagrade. Osim one za najbolju komediju, glavna glumica i scenaristkinja "Lutalice" Fibi Voler-Brižd odnijela je nagrade za najbolji scenarij i režiju komedije. 

Za najboljeg glumca u dramskom žanru proglašen je Bili Porter, a za glumicu Džodi Komer.

Najbolja sporedna glumica u dramskoj seriji je mlada nada Džulija Garner iz serije "Ozark".

Najbolja mini serija je "Černobil". Ovogodišnji HBO hit odnio je i nagradu za najbolji scenarij za mini seriju ili film, dok je reditelj "Černobila" Johan Renk dobio nagradu za režiju u toj kategoriji.

Najbolja glumica u mini seriji je Mišel Vilijams ("Fosse/Verdon"), dok je Džarel Džerom ostavio najjači utisak na žiri svojom ulogom u "Kada nas vide" (When They See Us) o petero tinejdžera iz Harlema čiji se život pretvori u pakao kada ih lažno optuže za brutalni zločin. 

Za sporedne uloge u komedijama Emi su dobili Aleks Borstajn i Toni Šalhob, koji oboje igraju u seriji “The Marvelous Mrs. Maisel”. U ovoj komediji pojavili su se i glumci Luk Kirbi te Džejn Linč, koji su oboje dobili nagrade za najbolje gostujuće glumce u serijama punim humora. 

Za najbolji rijaliti program proglašena je serija s LGBTQ+ tematikom "Queer Eye".

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм