Vlada usvojila odluku

Istočno Sarajevo dobija Narodno pozorište

  • Izvor: ATV
  • 18.08.2022.13:33

Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o osnivanju Javne ustanove Narodno pozorište Istočno Sarajevo, a kojom su utvrđeni djelokrug i način rada, organi upravljanja i rukovođenja, te druga pitanja od značaja za djelatnost i poslovanje Pozorišta, a u skladu sa Zakonom o pozorišnoj djelatnosti.

Do sada su Vlada Republike Srpske i Grad Istočno Sarajevo uložili oko pet miliona КM za izgradnju i opremanje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo. 

“Pozorišna djelatnost je veoma važan segment kulture i temelj svakog kulturnog i civilizovanog društva jer spaja prošlost sa sadašnjicom, povezuje različite civilizacije i trasira put u budućnost svakom civilizovanom društvu”, kažu u Vladi Republike Srpske.

Kako navode, osnivanjem Javne ustanove Narodno pozorište Istočno Sarajevo, Republika Srpska biće bogatija za još jednu republičku javnu ustanovu od značaja za razvoj i unapređivanje pozorišne djelatnosti u ovom djelu Republike ali i šire.

Pozorište će obavljati poslove od opšteg interesa i značaja za Republiku Srpsku, a osniva se radi podsticanja razvoja i unapređivanja pozorišnog stvaralaštva i pozorišne djelatnosti.