Za životno djelo

Јovi Radovanoviću uručena nagrada Nišvila

  • Извор: СРНА
  • 11.08.2021. 21:43

Vođi grupe Sedmorica mladih Јovi Radovanoviću danas je u Nišu uručena nagrada za životno djelo koju Nišvil džez festival dodjeljuje najznačajnijim muzičarima u Srbiji.

Zahvaljujući na nagradi Radovanović je rekao da je to na neki način potvrda da ono što radiš, dobro radiš i da si na dobrom putu.

- Ali nagrada je i obaveza da i sutra morate da budete još bolji. Što se tiče mene i mojih drugara iz ansambla Sedmorica mladih, siguran sam da smo bili na dobrom putu a što se obaveze tiče, jedino nam ostaje da što duže uživamo u ovoj nagradi - rekao je uz smijeh Јova Radovanović.

Direktor Nišvil džez festivala Ivan Blagojević je istakao da je grupa Sedmorica mladih krenula kao diksilend bend ali da je kasnije počela da svira i džez.

- Džez je tada bio glavna svjetska muzika i oni su tim putem polako ulazili u svijet šou biznisa, obišli svijet i ušli u Ginisovu knjigu rekorda - rekao je Blagojević.

Dodao je da je Јova Radovanović kao frontmen benda, bio izuzetno značajan kako za popularizacijnu benda tako i džeza. Prije svega kao svirač klarineta i saksofona a onda i kao glumac, animator, čovjek koji je prosječnom Јugoslovenu približio džez muziku.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je najavila da će grad i organizatori Nišvila od novembra krenuti u jaču i bolju kampanju za ovaj festival.

Ovo zato jer, kako je rekla, Nišvil zaslužuje više novca u budžetu, a neophodno je i da se nađe dovoljno dobrih sponzora da ovaj festival, koji je brend Niša i cijele Srbije, opstane.

- To će biti naš zadatak ne samo ove, već i naredne godine i nadam se da ćemo iduće godine Nišvil podići na jednu ljestvicu više koja mu i pripada - rekla je gradonačelnica.

Organizatorima je poručila da osmišljavaju program, a da će grad, zajedno sa njima da osmišljava kako da u Niš dovede još poznatije džezere i obezbijedi sredstva za to.

U Nišu je danas svečano otkrivena i tabla sa imenom džez muzičara Miše Blama koje je dobila jedna ulica u centru grada. Mišina sestra glumica Nada Blam rekla je da je njen brat zajedno sa Ivanom Blagojevićem puno radio na Nišvil džez festivalu, da je veoma volio Niš i rado dolazio u njega.ž

(Foto: Južne vesti)

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.