Na koncertu u Sočiju

Kusturica objavio posljednju turneju

  • Извор: СРНА
  • 24.02.2022. 11:12

Srpski režiser i muzičar Emir Kusturica objavio je na koncertu u Sočiju da će ova njegova turneja sa ansamblom "No smoking orkestra" biti posljednja, javlja TASS.

Kusturica je sinoć sa svojom grupom nastupio na jubilarnom, 15. Međunarodnom zimskom festivalu umjetnosti pod umjetničkim rukovodstvom Jurija Bašmeta u Sočiju.

"Znate, ova turneja je naš fervel /farewell-oproštaj/", rekao je na sceni Kusturica.

U okviru posljednje turneje maestro i njegova ekipa nastupiće 20. maja u moskovskom "Glavklubu".

Prethodno je Kusturica učestvovao u otvaranju festivala "Duh vatre" i zadržao se na putu, pa je koncert u Sočiju počeo pola sata kasnije.

Muzičari su se, kako se navodi, na sceni pojavili tek nakon što je jedan od obožavalaca počeo da iz doziva na srpskom.

To da Kusturicu u Sočiju dočekuju kao kod kuće pokazivala je i zastava Jugoslavije koju su raširili gledaoci.

Maestro je bio jako raspoložen za druženje sa publikom, mnogo se šalio i govorio o svom orkestru i pjesmama, navodi TASS.

"No smoking orkestra" izveo je kompozicije sa raznih albuma i iz filmskih hitova "Na mliječnom putu", "Život je čudo", "Crna mačka, bijeli mačor".

Kusturica je pozvao publiku da pjeva i igra, što je i sam činio. Zajedno sa članovima orkestra čak se spustio u salu, nakon što je stavio zaštitnu masku. Publika ga nije pustila bez nastupa na bis.

Na jubilarnom Zimskom festivalu umjetnosti u Sočiju, koji se održava od 16. do 27. februara nastupaju, između ostalih, Državni simfonijski orkestar "Nova Rusija", kamerni ansambl "Solisti Moskve", Sveruski simfonijski omladinski orkestar, brojni muzičari i glumci.



(Foto: TASS)
Тагови: