Proslavljeni srpski režiser

Kusturica: Višegrad da bude banjsko mjesto

  • Извор: СРНА
  • 08.06.2022. 21:03

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica rekao je večeras da bi nova struktura kapitala Andrićgrada trebalo da od Višegrada napravi banjsko mjesto.

"Ne da banja bude sedam kilometara od centra, nego da i centar grada obiluje toplom vodom. Zbog uspjeha svih nas zajedno, a protiv tih pojedinačnih istupa, da budemo bogatiji, jači i na svaki način bolje sinhronizovani", poručio je Kusturica na tribini SNSD-a u Višegradu povodom najavljenog referenduma za opoziv načelnika, koji će biti održan u nedjelju 12. juna.

On je naglasio da je ideja o Andrićgradu nastala prije 11 godina, rodila se kao revolt zbog zanemarivanja ideje o veličini Ive Andrića u Srbiji i Republici Srpskoj.

"Počeli smo ogromnim panoima, a onda smo napravili najbučniju premijeru početka radova gdje nije bilo dovoljno da se čuju bageri, buldožeri, nego je koncertni ansambl Radio televizije Srbije stigao i zajedno sa bagerima svirao poznati evropsku pjesmu Karminu Buranu. Ko je mogao da zamisli da će jedan grad da objedini sve istorijske, umjetničke elemente koji su provejavali kroz evropsku i kroz druge kulture", istakao je Kusturica.

On je zahvalio što je Republiku Srpsku poveo čovjek čiji su jezik i misao u skladu i da je Andrićgrad najkompleksniji izraz njegove teme u kojoj želi sve najbolje sa svima, ali ne dozvoljava da njegovo "ne bude ono što jeste, odnosno ono što je naše".

Tribini su prisustvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednik stranke Željka Cvijanović, porparol SNSD-a Radovan Kovačević, sportista Nemanja Majdov.

Tribina je održana u prepunoj dvorani u Višegradu kojoj su stranačko rukovodstvo okupljeni dočekali burnim apaluzom podrške.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник