Popularni rokeri iz Rijeke

Let 3 treći put sleće na Tjentište: Očekujte žestok, eksplozivan i impresivan nastup

  • Извор: АТВ
  • 02.06.2022. 15:30

Let 3 stiže na Tjentište!

Riječki rokeri nastupaju na OK Festu 16. jula na Sky Cola OK Stage-u. Ovo je treći put da Let 3 svira na ovom festivalu, a i ovaj put se očekuje sjajna zabava koju ne smijete propustiti.

Upravo ovaj festival je bio povod da porazgovaramo sa članovima benda, koji najavljuju žestok i eksplozivan nastup.

Treći put nastupate na OK festu. Da li ste uzbuđeni kao prvi put?

OK fest je zaista poseban festival kojeg uvijek krasi odlična organizacija, sjajan odabir izvođača, pozitivna energija posjetioca i naravno magični ambijent Tjentišta. Uzbuđeni smo kao da krećemo na OK fest prvi put pa još i više jer znamo da nas čeka još jedno nezaboravno i lijepo iskustvo.

Na vašim koncertima nikad nije dosadno. Pored sjajne muzike, tu je i uvijek zanimljiv scenski nastup sa rekvizitima poput ogromnih penisa, striptizeta, brnjica, golih barbika, ludih kostima.... Šta ste pripremili ovaj put za Tjentište, možete li nam bar malo otkriti?

Pa možemo otkriti to da će naš nastup biti u duhu ovog apokaliptičnog vremena, dakle žestok, eksplozivan i impresivan.

Nedavno ste objavili rimjek vašeg hita „Drama“ i to sa Alkom Vuicom. Na prvu pomisao neobičan spoj, ali u stvari jako dobar, čini se da se Vuica odlično uklopila u vašu energiju. Da li ste znali da će tako biti, zašto ste se odlučili na saradnju baš sa njom?

Alka se svojom karakterističnom vokalnom izvedbom i harizmatičnom pojavom savršeno uklopila u atmosferu te pjesme, zato smo je i pozvali na saradnju što je ona drage volje prihvatila. Pored toga, ona je jedna od ikona pop kulture ovih prostora i željeli smo joj na taj način odati priznanje na liku i djelu.


Prošle godine ste imali još jednu saradnju, sa Terezom Kesovijom, što se takođe ispostavilo kao pun pogodak. Da li planirate još ovakvih neočekivanih poduhvata i sjajnih saradnji?

Naravno. Izuzetno se veselimo takvim interakcijama s majstorima svog zanata. Tereza se savršeno uklopila u naš koncept i prvim kontaktom razbila našu tremu koja je nastala zbog toga što imamo čast sarađivati s takvom jedinstvenom umjetničkom pojavom.

Možemo s ponosom istaknuti i to da je jedan od tih velikana s kojim smo ostvarili saradnju i Rambo Amadeus, uskoro ćete svi čuti i rezultat te saradnje.

Od 2016. godine i albuma „Angela Merkel sere“ radili ste uglavnom obrade starih pjesama. Možemo li uskoro očekivati jedan potpuno novi album?

U ovom pandemijskom periodu smo nastavili istraživati različite modele stvaranja novih materijala. Skupilo se tu dosta toga. Sad je na nama da sve te ideje uobličimo i realiziramo,tako da je odgovor da.

Kako danas, skoro 25 godina kasnije, gledate na album „Nečuveno“?

Svi naši albumi su evergreeni svaki na svoj način, a „Nečuveno“, svojom porukom tišine, mira i ništavila je zapravo savršen i aktualan odgovor na vrijeme u kojem živimo.

Vratimo se na vaše nastupe na kojima ste ponekad i oskudno obučeni. Kako održavate formu? Da li, kao sve velike zvijezde, držite rigorozne dijete pred velike koncerte? Osim fizičke forme, kako održavate onu psihičku?

Na nastupima se nikad ne štedimo, tako da to naravno zahtijeva i fizički angažman za koji je potrebna i forma koju održavamo ponekad vježbama, ponekad lijenčarenjem, ponekad prežderavanjem, a ponekad postom.

Što se tiče psihičke forme, već spomenuti album „Nečuveno“ nam je odličan alat za postizanje duševnog mira i psihičke ravnoteže.

Da li u 2022. godini još uvijek postoje stvari koje mogu šokirati, uzbuditi, intrigirati, izazvati pažnju, kad se čini da smo baš sve vidjeli? Šta bi to bilo za vas? 

Pa iskreno, sve manje je stvari kojeg ikoga mogu iznenaditi. Možda napokon ti vanzemaljci ali niti to ne bio neki veliki surprise.

Ili da sunce izađe na zapadu, to bi bilo dosta iznenađujuće.

Da li ćete uskoro doći da svirate u Banjaluci?

Čim nas Banjaluka pozove mi stižemo sa zadovoljstvom. Dugo nismo bili i stvarno jedva čekamo priliku da nastupimo pred banjalučkom publikom.

Za kraj, podpitanje! Kako napreduje Mrletov brend ŠČ?

ŠČ brend ima odličan trend ,a poznato je da je trendove najčešće nemoguće zaustaviti, dakle napreduje odlično.


(Foto: Facebook/Let 3)

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.