"Variety"

Lista pet najgorih filmova u 2022. godini, ne pomažu ni "velika imena"

  • Извор: Индекс
  • 21.12.2022. 09:51

Kraj godine rezervisan je za spiskove svega dobrog i lošeg što je obilježilo protekli period. A kad smo već kod lošeg, ugledni časopis "Variety" objavio je listu najgorih filmova 2022. Zaista najgorih.

"Radi se o filmovima koji su zapravo bili toliko loši da su nas skoro izazvali da opišemo sve načine na koje su pogrešili. Ako mislite da smo zli, neka bude. Voljeli bismo da mislimo da smo u pravu", napisali su u obrazloženju.

1. Amsterdam

"Užasan film može biti dosadan. Ili može biti paralizirajuće, zastrašujuće, VTF nekoherentan. Ili može biti hirovit i zaljubljen u taj svoj aspekt", piše Variety, dodajući da je bizarni fijasko Dejvida O. Rasela uspio da objedini sve zajedno.

Nisu ih impresionirali ni Kristijan Bejl i Džon Dejvid Vašington, koji u uvodnom dijelu "pričaju o obdukciji", dok razlozi za početak radnje izmiču publici, a neubjedljivi ljubavni trougao između Bejla, Vašingtona i Margo Robi je samo dio liste grešaka u filmu.

2."Minions 2": Kako je Gru postao Gru

Peti dio animiranog filma nazvan je najobičnija "mliječna krava". Da, Gru je predstavljen kao 11-godišnjak koji sanja da postane superzlikovac...ali upravo je to problem.

Gru je već odlučio šta će biti, čime je uklonio faktor "uspona" iz priče i učinio da Gru izgleda kao da je oduvijek znao da mu je sudbina "da bude akciona figura Mekdonaldsa".

3. "Bones and All"

"Šta ako su napravili kanibalsku fantaziju i nikog nije bilo briga?" pita Variety, opisujući to kao "krst između filma puta i modne revije".

Timoti Šalam i Tejlor Rasel su seksi mesožderi koji nisu zombiji (da, sasvim u redu), a film je na Venecijanskom filmskom festivalu naglašen kao "novi sumrak". Jedini problem? Publika je utvrdila da se dva sata i 10 minuta skoro ništa nije dogodilo.

4. "Firestarter"

Film iz 1984. sa Dru Barimor igrao je na jednoj od Kingovih metafora nezaustavljivog bijesa, a u novoj verziji "sceni eksplodiraju u ogromnom plamenu, ali se film nikada ne zapali".

5. "Three Thousand Years of Longing"

"Džordž Miler je vizionar kada snima filmove Pobjesneli Maks. Ostalo vrijeme ne toliko", kritikovao je Variety i dodao da je njegova adaptacija kratke priče A.S. Biatta "prije svega šuplja".

Ne pomažu ni "velika imena".

Tilda Svinton igra potisnutog naratora priče koja će se "dekonstruisati", a Idris Elba je veseli duh koji joj ispunjava tri želje. Ali čak i romantični vrhunac je "živa bol", baš kao gledanje filma.


(Foto: DIsney)

Тагови: