Prva žena kojoj je to uspjelo

Madona oborila još jedan rekord

  • Извор: Б92
  • 31.08.2022. 14:44

Prema Bilbordu, 64-godišnja kraljica popa postala je prva žena koja je svake decenije od objavljivanja svog debitantskog albuma Madonna (1983) bila na listi "Bilbord 200 najboljih 10 albuma".

Svih devet osoba kojima je to uspjelo prije nje bili su muškarci.

Tokom svoje dugogodišnje karijere osvojila je sedam Gremi nagrada, a uz to čak 20 MTV-jevih nagrada "Video Music Awards".

Njen najnoviji album, koji je objavila 24. juna, sadrži njenih 50 najpopularnijih plesnih hitova iz ranijih godina.

U razgovoru za Harpers bazar (Harper‘s Bazaar), Madona je otkrila naziv albuma.

"Nazvala sam album Finally Enough Love, jer je na kraju uvijek ljubav ono što pokreće svijet", objasnila je.

"Takođe predstavlja jednu od mojih najvećih ljubavi u životu, a to je ples. Volim da plešem i da inspirišem ljude da plešu, tako da je sa 50 plesnih hitova koji su broj jedan, to je puno ljubavi za dijeljenje", dodala je, prenosi "B92".

Kraljica popa takođe je detaljno progovorila o svom novom albumu u razgovoru za V magazin.

"Rad na ovom projektu bio je poput putovanja kroz uspomene. Bilo je to katarzično, emotivno iskustvo i vratilo je toliko uspomena", rekla je.

"Shvatila sam koliko sam naporno radila i kakav sam avanturistički muzički život vodila! Ono što je najvažnije, natjeralo me je da shvatim koliko mi je plesna muzika oduvijek značila", dodala je.

Madona se dotakla teme koliko se muzika mijenjala kroz decenije, te šta joj danas najviše nedostaje.

"Toliko je drugačije od ranih osamdesetih do sada. Muzika iz osamdesetih je imala naivnost i jednostavnost koju volim i koja mi nedostaje", istakla je.

"Ali onda imamo ovu novu fantastičnu tehnologiju nadohvat ruke i možemo da učinimo da sintisajzeri zvuče kao glas, a glas kao udarački instrument ili violine", dodala je.

Uz broj jedan na listi najprodavanijih albuma ove nedjelje, Madonin novi album takođe je trenutno osigurao najviše mjesto na listi najboljih plesnih albuma elektronske muzike, piše "B92".

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.