Легендарни глумац

Мајкл Кејн најавио повлачење из глумачког посла

Познати британски глумац Мајкл Кејн који је за своје глумачко умијеће добио почасну племићку титулу „Сер“ најавио је повлачење из глумачког посла. Глумац који је у марту напунио деведесет година најавио је повлачење са велике сцене.

Током конференција за штампу поводом промоције његовог посљедњег филма „The Great Escaper“ Кејн је често истицао како је ово његова посљедња улога на великом екрану да би у разговору за ББЦ радио и озваничио ову одлуку.

„Сво вријеме говорио сам како се повлачим и сада сам одлучио да то учиним.“ рекао је глумац и објаснио како је улога у филму „ Тхе Грате Есцапер“ савршена за овај чин.

„Помислио сам да би са овим могао коначно да завршим причу. Добио сам одличне критике. Шта још могу направити како бих надмашио ово?“ У једној од већих улога у посљедњих десетак година, заснованој на стварним догађајима, Кејн игра лик Бренарда Џордана, ветерана из Другог свјетског рата, који бјежи из старачког дома како би присуствовао комеморацији поводом 70-годишњице искрцавања на Нормандију.“

Дали су ми добар штапа који ми је савршено одговарао и уз помоћ којег сам могао да одрадим свој посао.“ рекао је Кејн истакавши и како му је ова улога савршено одговарала јер била физички минимално захтјевна и савршено прикривала његове проблем при ходању који га муче у посљедње вријеме.

„Ко жели да види 90-годишњака у главној улози? Имате те младе момке и цуре које људи желе да виде. Једино што је могу добити је улога човјека од 90 или можда 85 година.“

Током своје богате каријере која је почела сада већ давне 1956. године, Сер Мајкл Кејн одиграо је преко 150 филмских улога које су му донијеле популарност, али и признања за свој глумачки рад. Освојио је преко четредест награда међу којима су и двије награде Британске филмске академије као и два Оскара за споредне улоге у филмовима „Хана и њене сестре (Hannah and Her Sisters) из 1987. године и Живот нема правила (The Cider Hose Rules) из 2000. године.

Широј публици познатији је по насловној улози у филм „Ухватите Картера“ у којој је играо криминалца на свом осветничком путу, једног од чланова пљачкашке банде у филму „Посао у Италији“ као и поремећеног доктора-убицу у Де Палмином трилеру „Обучена да убије“. Ка нада остаје чињеница да је 2021. године након филма „Best Sellers“ глумац тврдио да је то његова посљедња улога што се на радост љубитеља рада и дјела Мајкла Кејна показало као неистина.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска