Fondacija američkog hevi metal benda

Metalika donirala 250.000 dolara organizacijama za pomoć Turskoj

  • Извор: Агенције
  • 15.02.2023. 13:42

Fondacija američkog hevi metal benda "Metalika" donirala je 250.000 dolara kako bi podržala napore za pružanje pomoći Turskoj nakon zemljotresa u kojem je do sada poginulo više od 35.000 ljudi.

"Fondacija `Sve u mojim rukama` doprinosi grantovima od po 125.000 dolara organizacijama `Direktna pomoć` i `Centralna svjetska kuhinja` kako bi pomogla u finansiranju neophodne medicinske pomoći i obroka", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Fondacija ima snažno i ustanovljeno partnerstvo sa pomenutim organizacijama i da ostaje privržena tome da ih podrži zbog njihove sposobnosti da dođu do "izvora uništenja" i pruže pomoć ugroženim zajednicama i pojedincima, prenijela je turska državna novinska agencija Anadolija.

"Direktna pomoć" aktivno odgovara na krize preko svoje mreže regionalnih partnera koji pružaju zdravstvenu njegu. Ta organizacija ispunjava zahtjeve za medicinske isporuke i već je izdvojila 22 tone pomoći u vidu paketa hitne medicinske pomoći, antibiotika i pribora za ličnu higijenu.

"Centralna svjetska kuhinja" aktivirala je svoje kanale za raspodjelu obroka. Organizacija trenutno distribuira više od 125.000 obroka dnevno, što je ukupno preko 600.000 obroka tokom jedne sedmice.

Snažni zemljotresi pogodili su Tursku i Siriju 6. februara. U obje zemlje poginulo je najmanje 39.000 ljudi.  

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.