Koncert

Mladi virtuoz na harmonici Đorđe Perić oduševio publiku u Gracu

  • Извор: СРНА
  • 09.07.2023. 17:06

Trinaestogodišni Đorđe Perić iz Bijeljine održao je koncert u austrijskom gradu Grac, prestonici evropske kulture, oduševivši mnogobrojnu publiku svojim scenskim i virtuoznim izvođenjem na harmonici.

Perić je laureat više od 150 međunarodnih festivala i takmičenje iz više od 30 zemalja.

Mladi virtuoz održao je koncert u Gracu na poziv Gradske uprave ovog grada, gdje je organizovan i prijem kod gradonačelnika Elke Karh za mladog virtuoza i profesora Slavišu Perića, počasnog potpredsjednika Svjetske asocijacije akordeonista i direktora Muzičke škole "Kornelije Stanković" koja ima svoje odjeljenje i u Gracu, prenosi Srna.

Perić je rekao Srni da u saradnji sa odjeljenjem za kulturu u Gracu tradicionalno organizuju festival "Akordeonfest", a da su na prijemu kod gradonačelnika razgovarali o daljim planovima, unapređenju i razvoju ove manifestacije, koja će u decembru biti održana osmi put.

On je rekao da je uputio zvanični poziv delegaciji Graca da prisustvuju svečanom otvaranju 76. Svjetskog kupa harmonike koji će u septembru, prvi put biti održan u Republici Srpskoj.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм