Kozarska Dubica

Na novogodišnjem koncertu nastupilo 250 članova "Une"

  • 23.12.2019. 10:32

Gradsko kulturno-umjetničko društvo "Una" iz Kozarske Dubice organizovalo je novogodišnji koncert pod nazivom "U susret praznicima" na kojem je nastupilo 250 članova tog društva.

Novogodišnji koncert održan je sinoć u sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici, a brojni Dubičani i gosti iz Omarske podržali su njihov nastup.

Koreograf Gradskog kulturno-umjetničkog društva "Una" Nataša Rašić rekla je da je za koncert pripremljeno 11 koreografija u kojima učestvuju njihovi članovi od četiri do 60 godina.

"Od avgusta radimo kao samostalno društvo i ovo je naš prvi samostalni koncert. Mnogo nam znači ovakva vrsta predstavljanja, veoma smo srećni i drago nam je što su građani došli u velikom broju da podrže naš rad i trud", istakla je Rašićeva.

Predsjednik društva "Una" Dajana Popović podsjetila je da je društvo ranije radilo u sastavu Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta".

"Već smo imali brojne nastupe, putovali smo ove godine u Bugarsku, a prije dvije sedmice naša grupa veterana imala je nastup na Zlatiboru, gdje su učestvovali na 9. međunarodom koncertu veterana", rekla je Popovićeva.

U narednoj godini ovo društvo planira brojne nastupe i predstavljanje van granica BiH. 

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм