Sajam knjiga

Na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju više od 100 naslova

  • Извор: СРНА
  • 24.10.2022. 15:56

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković otvorio je danas štand Kancelarije na 65. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, na kojem će biti predstavljeno više od 100 naslova.

Petković je u obraćanju rekao da Kosovo i Metohija predstavlja neiscrpni izvor za nacionalno stvaralaštvo i izdavače, dodajući da će se na štandu predstaviti brojni pisci, pjesnici, umjetnici.

On je naveo da će biti prestavljene i brojne institucije, fakulteti, univerziteti, biblioteke i druge organizacije iz južne pokrajine, saopšteno je iz Kancelarije Vlade za Kosovo i Metohiju.

Petković je istakao da u pisanoj riječi, u knjigama, zapisima i brojnim naslovima vijekovima unazad svjedočimo čije je Kosovo i Metohija.

- Svjedočimo o našem životu na Kosmetu, ali i o stradanju srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini. Mi u našim naslovima i knjigama čuvamo srpsku riječ, jer čuvajući naše pismo, jezik, ne samo da čuvamo našu kulturu već mnogo više od toga, čuvamo samu suštinu našeg bića i postojanja - rekao je Petković.

Štand Kancelarije za Kosovo i Metohiju svečano je otvoren Himnom srpskoj zastavi u izvođenju studenata i profesora Pedagoškog fakulteta u Јagodini i Učiteljskog fakukteta u Leposaviću.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)