U 74. godini

Napustio nas je "Stevica Kurčubić": Ulogom iz Boljeg života, ušao u legendu

  • 16.11.2020. 22:07

Slavni srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je danas u 74. godini.

Izgubio je bitku za život i otišao u legendu.

Bekjarev je rođen 6. aprila 1946. godine u Beogradu. Po završetku Šeste beogradske gimnazije, upisao je Fakultet dramskih umjetnosti, a "klasići" su mu bili, takođe doajeni našeg glumišta, Josif Tatić i Milan Gutović.

Ivan Bekjarev je prvu filmsku ulogu odigrao 1967, kada je uz Miju Aleksića igrao u djelu Branka Čelovića - "Bokseri idu u raj". I tada je počela da se piše istorija...

Vjerovatno ni sam Bekjarev nije mogao da nabroji sve svoje uloge, kako "na platnu", tako i u pozorištu, zato što ih je bilo "bezbroj", i ne zna se koja je bila bolja. Bio je i do kraja ostao bard.

Starije generacije će ga pamtiti po jednim, mlađe snage po nekim drugim ulogama, ali svima nama zajedno ostaće nam duboko urezan u pamćenju kao Stevica Kurčubić iz serije "Bolji život", koja je premijerno emitovana od 1987. do 1991, ali se i dan-danas reprizira.

Nema sumnje da ćemo se svi složiti da je Kurčubićev lik obilježio antologijsku seriju. 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?