Додјела награда 18. фебруара

Објављен списак номинованих за награде БАФТА

  • Извор: РТС
  • 19.01.2024. 08:49

Добитници награде Британске академије за филмску и телевизијску умјетност (БАФТА) биће познати 18. фебруара.

За престижна филмска признања БАФТА номиновано је 38 остварења. Највише номинација - тринаест - има филм Кристофера Нолана Опенхајмер.


Уз Опенхајмера, међу филмовима са највише номинација су Јадна створења - једанаест, и Убиства под цвјетним мјесецом и Зона интереса, који имају по девет номинација.

Седам номинација имају филмови Анатомија пада, The Holdovers и Маестро.

Шест номинација објављено је за Сви ми странци, а по пет за филмове Барби и Satlburn.

У категорији најбољег редитеља, од шест кандидата четворо је номиновано први пут за режију: Џонатан Глејзер (Зона интересовања), Ендру Хеј (Сви ми странци), Александар Пејн (The Holdovers) и Џастин Трит (Анатомија пада).

Међу номинованима су и Марго Роби и Ема Стоун за најбољу глумицу, Бредли Купер за најбољег глумца, Роберт де Ниро, Рајан Гослинг и Роберт Дауни Џуниор за споредну мушку улогу...

Њемачка глумица Сандра Хулер има двије номинације: за најбољу главну и најбољу споредну улогу и то у филмовима Зона интереса и Анатомија пада.

Додјела награда је у Лондону у Краљевској фестивалској дворани Саутбанк центра (Southbank Centre's Royal Festival Hall) 18. фебруара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.