Predstavljen i roman

Održan poetski čas sa Nenadom Grujičićem

  • 28.07.2018. 09:24

U Novom Gradu održan je poetski čas sa književnikom Nenadom Grujičićem i predstavljen prvi dio romana Srećka Marčete "Najteže je stranac biti".

Na sinoćnjem poetskom času Grujićić je govorio o četvrtom dopunjenom izdanju svog pjesničkog prvenca "Maternji jezik" objavljenog prvi put prije 40 godina.

Grujičić je podsjetio da je "Maternji jezik" objavljen dok je bio student druge godine jugoslovenske i opšte književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

"Pevao sam o pesmi samoj, o stvaralačkom činu, o nadahnuću, o poziciji poezije i pesnika u svetu i vremenu, bila je to i ostala pesma o pesmi, poezija o poeziji nadvremenog glasa", rekao je Grujičić.

U četvrtom izdanju nalazi se i šest intervjua sa Nenadom Grujičićem objavljenih od 1978. do 1981. godine.

Sinoć je predstavljen i prvi dio romana Srećka Marčete iz Novog Grada "Najteže je stranac biti".

Književno veče organizovali su Kulturno-obrazovni centar i teatar Scena Novi Grad uoči 10. Književne kolonije "Rijeka misli" koja će biti održana danas u Hašanima, rodnom mjestu književnika Branka Ćopića.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм