"Недеља"

Одржана премијера филма о Џеју Рамадановском

  • Извор: Агенције
  • 17.01.2024. 08:02

Филм "Недеља", животна прича о пјевачу народне музике Џеју Рамадановском (1964-2020), имао је премијеру у испуњеној МТС дворани у Београду, гдје је глумачка и ауторска екипа заслужила дуготрајне, вишеминутне аплаузе и повике одобравања.

На поклону послије приказивања "Недеље", београдска публика је бурним аплаузима наградила глумачку екипу у којој су Марко Јанкетић, Стефан Вукић, Алексеј Бјелогрлић, Златан Видовић, Милица Јаневски, Маша Ђорђевић и бројни други.

Очекивано најтоплије су поздрављени тумачи улоге Рамадановског - Ален Селими као мали Џеј, и Хусеин Алијевић Хуса, као одрасли пјевач, оба први пут на филму.

Поклонили су се и редитељ Немања Ћеранић и коредитељ Милош Радуновић, сценариста Стефан Бошковић и продуцент Владан Анђелковић.

Премијери су присуствовале и пјевачеве кћерке Ана Рамадановски и Марија Рамадановски Давидовић.

ИЗИС у функцији у шест домова здравља

ИЗИС у функцији у шест домова здравља

Филм "Недеља" инспирисан истинитим догађајима, доноси причу о Рамадановском од најранијег детињства и младости, проведних на улици или у поправном дому, до великог успјеха, касније оствареног фолк хитовима какви су "Недеља", "Ко се с нама дружи", "Угасила си ме" или "Где ћу сад моја ружо".

Новинарима на црвеном тепиху, Алијевић је рекао да је у филму играо Рамадановског, свог пријатеља са којим је и сам ушао у свијет шоу бизниса, и да му је самим тим улога донијела много емоција.

"Поред глумачких задатака, стално сам имао емоције везане за мог пријатеља и мене самог... Скуп разних емоција је чинио ствар тешком, али сам био довољно храбар да све то изнесем како треба“, рекао је Алијевић.

Према његовим ријечима, Рамадановски је био по доброти један од најбољих људи које је упознао.

"Џеј је неко ко је јако тешко живио у детињству. Кад је ушао у лову, то је био само импулс да покаже своју доброту“, истакао је Алијевић.

Глумац Иван Јевтовић је рекао новинарима да му је рад на "Недељи" био врло узбудљив, јер је имао прилику да сарађује са потпуно новом генерацијом умјетника, поготово неоткривених.

"За мене је највеће откриће мали Селими који отвара филм, игра малог Џеја. Имао сам прилику да радим као учитељ са њим, другом дјецом и Хусом, као натуршчицима. Ово је спој различитих генерација и талентованих људи“, оцијенио је Јевтовић.

Према његовим ријечима, "Недеља" је детаљна и деликатна обрада тог периода и Дорћола, нешто што у филмском смислу личи на "Било једном у Америци" (1984) и "Гоодфеллас" (1990).

Бубић: Лукићева одбрана затражила одгађање рочишта

Бубић: Лукићева одбрана затражила одгађање рочишта

Јаневски је новинарима признала да је имала страшно велику трему кад су је позвали да игра стихописца Марину Туцаковић (1953-2021), поручивши да је "Недеља" "један диван филм".

Пријатељ Рамадановског, Мића Софтић је рекао да је филм снимљен по истинитим догађајима, и да се све што гледаоци могу да виде, заиста и десило, али је наравно приказано "на филмски, умјетнички начин".

Софтић је рекао да је Рамадановски био "посебан, добар човјек, умиљат, добар за друге, лош за себе".

Премијери су присуствовали и министарка рударства и енергетике Србије Дубравка Ђедовић Хандановић, в.д. директор Филмског центра Србије Иван Карл, редитељ Мирослав Лекић, генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван, као и директорка Дирекције за мултимедију Телекома Србија Александра Мартиновић.

Црвеним тепихом су прошли и пјевачи Светлана и Анастасија Ражнатовић, Радиша Трајковић Ђани, Теа Таировић и Сања Вучић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)