Takmičenje osnovaca i srednjoškolaca

Održano Republičko takmičenje iz ruskog jezika, ovo su pobjednici

  • Извор: АТВ
  • 12.04.2022. 10:35

U subotu, 9. aprila 2022. godine Centar za ruske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci bio je domaćin Republikog takmičenja iz ruskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola. Takmičenje je okupilo osnovce i srednjoškolce iz cijele Republike Srpske, koji su na regionalnim takmičenjima ostvarili najbolje rezultate.

Na početku takmičenja prisutnima se obratila dekan Filološkog fakulteta prof. dr Biljana Babić, a pozdravne riječi uputili su i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u BiH, kao i viši savjetnik Ruskog doma u Beogradu, dr Georgij Engelhart, koji je u video-obraćanju naglasio da je poznavanje ruskog jezika veoma važno za nastavak obrazovanja učenika u svim oblastima znanja. 

U kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto pripalo je Marku Vučiću iz Banje Luke, drugo mjesto podijelili su Đorđe Kovačević iz Sokoca i Anđela Jokić iz Zvornika, dok je treće mjesto zauzela Dragana Delić iz Bileće.

U kategoriji osnovaca prvo mjesto podijelile su Sanja Zrnić iz Stanara i Nataša Radovanović iz Lopara, drugu poziciju zauzele su Jovana Benović iz Zabrđa i Anđela Sladoje iz Kalinovika, a na trećem mjestu našle su se Željana Bozalo iz Kalinovika i Anđela Ivanović iz Foče.

Organizatori naglašavaju da su svi učesnici takmičenja pokazali izuzetno visok nivo poznavanja ruskog jezika, a vrijedne nagrade za najbolje takmičare, pored domaćina, obezbijedili su Ruski dom u Beogradu i Republički pedagoški zavod Republike Srpske. 

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.