Tjentište

"OK fest" posjetilo 30.000 ljudi iz cijelog svijeta

  • Извор: Агенције
  • 18.07.2022. 11:25

Na Tjentištu je rano jutros završen osmi "Nektar OK fest", koji je za tri dana posjetilo oko 30.000 mladih iz regiona, Evrope i svijeta.

Posljednjeg dana publika je na glavnoj bini uživala u nastupima "Zostera", "Psihomodo popa", "Sarsa" i Kirila Džajkovskog.

"Ovo je kao neki Vudstok ovdje na Balkanu, i super je, sve je zeleno i svi su veseli", poručio je Davor Gobac iz "Psihomodo popa".

Frontmen "Sarsa" Žarko Kovačević rekao je da na ovom festivalu sviraju od samih početaka pa do trenutka kada je postao regionalna atrakcija.

"Ispratili smo svaki korak rasta ovog festivala“, rekao je Kovačević.

Na bini u kampu, publika se prethodno zagrijala uz "Mort" i Vojka V.

Direktor "Nektar OK festa" Dubravko Suvara kaže da je ovo bila organizaciono i po svemu najuspješnija godina.

"Potencijal događaja je takav da bi mogao da ima dvostruko više posjetilaca da postoje smještajni kapaciteti i da je bolja prateća infrastruktura. Sve u svemu, poslali smo lijepu poruku regionu da na Tjentištu u Foči postoji respektabilan festival koji promoviše turističke potencijale Nacionalnog parka `Sutjeska` i kompletne Foče“, rekao je Suvara.

On je naveo da su svi turistički kapaciteti na području Foče i Gacka bili popunjeni, te da će se organizatori truditi da u narednom periodu rade još više da sljedeće izdanje bude kvalitetnije i da infrastrukturu Nacionalnog parka podignu na viši nivo.

Suvara je poručio da "OK fest" ima namjeru da se uvrsti na mapu ozbiljnih evropskih festivala, sa više stranih izvođača i posjetilaca, za šta je potrebna veća podrška lokalne zajednice i republičkih institucija.

Tokom tri festivalska dana posjetioci su imali priliku da uživaju uz koncerte, promocije knjiga, filmske projekcije, rafting na Tari, planinarske šetnje i posjete nekim od najljepših vidikovaca u Nacionalnom parku "Sutjeska".

Тагови: