Најпопуларнији филм

"Опенхајмер" први фаворит за награде БАФТА

  • Извор: Б92
  • 19.01.2024. 17:26

Номинације за филмске награде БАФТА још једном су потврдиле да је "Опенхајмер" један од најпопуларнијих филмова протекле године, са укупно 13 номинација.

Након историјске драме о стварању атомске бомбе, као другопласирани по броју номинација нашао се филм "Убога створења" са укупно 11 номинација.

Остварење Мартина Скорсезеа "Убице цвјетног мјесеца", као и "Зона интереса", која у фокус ставља причу о Аушвицу имају по девет номинација. 

У конкуренцији за главну награду за најбољи филм снаге ће одмјерити "Опенхајмер", "Убога створења", "The Холдоверс" и "Убице цвјетног мјесеца".

Филм са највећом зарадом у 2023. години "Барби" није био номинован у овој категорији, али има укупно пет номинација.

У категорији за главну мушку улогу снагу ће одмјерити Килијан Марфи (Опенхајмер), Бредли Купер ("Маестро"), Бери Коган ("Салтбурн"), Колман Доминго ("Рустин"), Пол Џијамати ("Холдоверс") и Тео Јо ("Прошли животи").

У женској конкуренцији имамо Ему Стон, која је номинована за главну женску улогу у филму "Убога створења", затим Марго Роби за филм "Барби", Кери Малиган за остварење у филму "Маестро", Фантазија Барино за филм "The Цолор Пурпле", Вивијан Опара за "Rye Лане" и Сандра Хилер за филм "Анатомија пада". 

Хилерова је такође номинована у категорији споредне глумице у филму "Зона интереса".

У категорији за најбољу режију има изненађења, будући да ни један од кандидати досад није освојио награду, а од њих шест, четворо је номиновано први пут. Ријеч је о Џонатану Глезеру ("Зона интереса"), Александру Пејну ("Холдоверс"), Ендруу Хејгу ("Странци") и Жастин Трије ("Анатомија пада").

Жастин Трије је једина жена међу номинованима, а на изненађење бројних филмских критичара изостављена је Грета Гервинг, режисерка филма "Барби".

Кристофер Нолан је "Опенхајмером" зарадио номинације за најбољу режију и најбоље адаптирани сценарио.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.