Ostavio neizbrisiv trag: Tri godine od smrti Nebojše Glogovca

  • 09.02.2021. 09:00

Slavni glumac preminuo je 9. februara 2018. godine, od raka pluća.

Nebojša Glogovac, ostavio je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji. Pored pozorišnih, filmskih i serijskih uloga, iza sebe je ostavio i mudre izreke po kojima će ostati upamćen.

Rođen je 30. avgusta 1969 godine, a karijeru je započeo u Ateljeu mladih u Pančevu. 1996. godine, dobio je i stipendiju Jugoslovenskog dramskog pozorišta, i ulogu u predstavi "Velika pljačka".

Prvi put se na televiziji pojavio u seriji "Priče iz Nepričave", a prvu filmsku ulogu, dobio je 1993. godine u  u kratkometražnom filmu "Rekvijem za jedan san". Njegova karijera od tada, krenula je uzlaznom putanjom, pa su počele da se nižu uloge, među kojima su one u filmovima "Ubistvo sa predomišljajem", "Bure baruta", "Nebeska udica", "Munje", "Kad porastem biću Kengur", "Klopka", "Hadersfild", "Žena sa slomljenim nosem", "Branio sam Mladu Bosnu", "Krugovi", "Ravna gora" i "Ustav Republike Hrvatske".

Pored glumačkog angažmana, predavao je glumu u Teatru 78, u okviru škole glume „Prvi koraci” u Beogradu i u školi glume „Maska”.

Prije nekoliko dana, povodom godišnjice smrti, u prodaji se pojavila knjiga "Glogi" autora Aleksandra Đuričića u kojoj se otkrivaju nepoznati detalji iz života glumca koji je preminuo prije tri godine. U knjizi o Nebojši Glogovcu pričali su, njegova supruga Milica, Nikola Đuričko, kum Vojin Ćetković, Nikola Pejaković  i mnogi drugi.

Nikola Pejaković, prisjetio se i posljednjih trenutaka koje je proveo sa Glogovcem, ali i poruke koju mu je poslao, a zbog koje nije mogao da se oporavi od šoka:

 - Napisao sam mu da sam u Beogradu i pitao ga da li je sve OK. Stigao mi je odgovor: - Nije, imam rak pluća. Sjedeo sam skamenjen u hotelskoj sobi i gledao u veliki poster Hamleta na fasadi JDP. Tu sam ga, sjedeći na rubu kreveta, i ožalio - piše u dijelu knjige posvijećenoj legendarnom glumcu.

Nebojša Glogovac, iza sebe je ostavio sina Gavrila i Miloša koje je dobio u prvom braku sa slikarkom Minom, suprugu Milicu i ćerku Sunčicu, piše magazin.novosti.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)