Neimenovani izvori otkrili

Otkriven detalj o nastavku filma "Avatar" koji će zanimati mnoge

  • Извор: Телеграф
  • 02.11.2022. 20:32

Novi film Džejmsa Kamerona "Avatar: Put vode" će zadržati publiku na svojim mjestima, piše "People".

Prošlog petka, "The Hollywood Reporter" je izvijestio da će dugo očekivani nastavak trajati oko tri sata i 10 minuta, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kako navodi ovaj portal, "Avatar: Put vode" trajaće oko 29 minuta duže od originalnog filma "Avatar" scenariste i reditelja Kamerona (68) iz 2009. godine koji je i dalje četvrti film sa najvećom zaradom u istoriji američkih blagajni, trajao je dva sata i 41 minut, piše "BoxOfficeMojo".

Kompanije 20th Century Fox i Disney još uvijek nisu zvanično objavili vrijeme trajanja predstojećeg filma.

U julu, režiser Kameron je rekao da ne želi da čuje nikakve pritužbe na vrijeme trajanja filma "Avatar: Put vode" kada film stigne u bioskope.

"Ne želim da iko kuka o dužini kada sjedne i pijano gleda (televiziju) osam sati. To je kao, dajte mi pauzu. Gledao sam svoju djecu kako sjede i gledaju pet jednosatnih epizoda zaredom. Evo velike promjene društvene paradigme koja se mora dogoditi: u redu je ustati i pi*ati", rekao je Kameron za "Empire".

"Avatar: Put vode" će biti u bioskopima širom svijeta 16. decembra.

Očekuje se da će treći film iz "Avatar" franšize debitovati 2024. godine, dok je četvrti planiran da stigne u bioskope 2026. godine, a peti dio 2028, prenosi "Telegraf.rs".


Тагови: