Kultruni centra Pale

Otvorena izložba italijanskog stripa "Alan Ford" FOTO

  • 09.06.2018. 10:34

U holu Kultrunog centra Pale otvorena je izložba italijanskog stripa "Alan Ford", koja je dio projekta "Putujuće izložbe" Ambasade Italije u BiH.

Izložba se održava povodom 60 godina od potpisivanja Rimskih ugovora, na osnovu kojih su osnovane Evropska ekonomska zajednica i Evropska zajednica za atomsku energiju.

Ambasador Italije u BiH Nikola Minasi istakao je da ova izložba pokazuje da postoje prijateljstva između dvije zemlje, a biće predstavljena u čitavoj BiH.

Minasi kaže da izložbu žele predstaviti u svim mjestima u BiH.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovo druga posjeta italijanskog ambasadora Palama, a tokom prve održali su radni sastanak i posjetili određene znamenitosti ovog kraja.

"Tada smo dogovorili da napravimo nešto interesantno u Palama i došli na ideju da to bude izložba stripa kojeg su naši narodi čitali na prostoru čitave bivše Jugoslavije", rekao je Jugović.

On je naglasio da će saradnja između Ambasade Italije u BiH i opštine Pale biti nastavljena i u budućnosti.


Na izložbi italijanskog stripa, koja je otvorena sinoć, na 19 panoa izloženi su neki od najpoznatijih crteža stripa "Alan Ford", koji su stvorili Maks Bunker i crtač Magnus (Roberto Raviola) 1969. godine.


Ovaj strip je postigao izuzetan uspjeh u BiH, gdje je godinama prevođen.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм