Prijedor

Otvorena izložba "Put ka slici" Mirjane Jukić

  • Извор: СРНА
  • 11.08.2023. 22:40

U prijedorskoj Galeriji "Sreten Stojanović" večeras je otvorena izložba pod nazivom "Put ka slici" autora Mirjane Jukić.

Predstavljajući se ponovo u svom rodnom gradu, autorka je istakla da su slike nastale u prethodne dvije godine, te da su rađene akrilom.

"Slikam figure u prostoru. Prije šest godina sam se vratila iz NJemačke u svoj rodni Prijedor i posebno sam srećna što imam priliku da izlažem u svom gradu", rekla je novinarima Jukićeva.

Vršilac dužnosti direktora Galerije Boris Eremić naveo je da je Jukićeva jedna od 16 autora koliko ih je izabrano na prošlogodišnjem konkursu za izlagačku djelatnost za ovogodišnju sezonu.

Mik Džeger i Kit Ričards dobili bronzane skulpture

Mik Džeger i Kit Ričards dobili bronzane skulpture

"Mogu sa ponosom da kažem da je ovo jedna od najboljih izložbi koja je bila dio konkursa. Darovita i iskrena umjetnica", rekao je Eremić.

Autor Mirjana Jukić slikarstvom se bavi od 1993. godine, pohađala je školu slikarstva i grafike kod umjetnika Ude Ajzenahera, a potom intenzivne seminare slikarstva kod poznatih likovnih umjetnika širom NJemačke i studije kod profesora Milivoja Unkovića.

Dobitnik je nagrade za slikarstvo 1999. godine u Štutgartu i izlagala da brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji iinostranstvu. Trenutno živi i radi u Prijedoru i Ofenbahu.

Izložba "Put ka slici" u Galeriji "Sreten Stojanović" biće otvorena do 1. septembra.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.