Okolišta na Ozrenu

Otvorena prva likovna kolonija "Krčmarica"

  • 24.08.2018. 08:20

Na Okolištima na Ozrenu otvorena je Prva likovna kolonija "Krčmarica" koja je okupila akademske slikare i vajare iz Doboja, Banjaluke, Modriče i Pančeva.

Selektor i koordinator Jovanka Stojčinović Nikolić pojašnjava da je Kolonija dobila naziv po kraju u kojem se organizuje - Krčmarica, te da u prvoj učestvuje pet akademskih slikara, jedan vajar i jedan student likovne umjetnosti. 

"To su Čedomir Kesić i Dragoslav Husar iz Pančeva, Jagoda Šestić iz Banjaluke, dobojlije Drago Handanović, Pavle Rističević i Savo Petković, te student likovne umjetnosti Dragana Grašar iz Modriče", rekla je Nikolićeva. 

Ona je dodala da će se umjetnici predstaviti tehnikama ulja i akrila na platnu, akvarelom i keramikom. 

Student Likovne akademije u Banjaluci Dragana Grašar, koja je i najmlađi učesnik, kaže da je lokacija na kojoj se nalaze inspirativna, te da prvi put učestvuje u jednoj likovnoj koloniji od koje očekuje sticanje novih saznanja od starijih kolega i razmjenu iskustava. 

Organizator Kolonije je Udruženje "Krčmarica-staro nasljeđe" iz Doboja čiji predsjednik Pero Tubić kao cilj navodi popularizaciju likovne kulture na području ove lokalne zajednice, posebno na lokalitetu Ozrena, te obogaćivanje turističke ponude, uz postojeće adrenalinske sportove. 

On očekuje da će likovna kolonija učiniti ovaj kraj kulturno prepoznatljivijim i podsjeća da su na ovom mjestu nedavno organizovani i pjesnički susreti. 

Tubić kaže da se učesnici kolonije nalaze u kampu smještajnog kapaciteta do 30 lica. 

Prva likovna kolonija "Krčmarica", koja je otvorena sinoć, trajaće do srijede, 29. avgusta.

Тагови:
  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм