BBC i Evropska radiodifuzna unija

Pjesmu Evrovizije gledalo 160 miliona ljudi

  • Извор: СРНА
  • 14.05.2023. 13:55

Finale takmičenja Pjesma Evrovizije privuklo je najveću britansku televizijsku publiku u istoriji tog događaja, a širom svijeta prenos je pratilo više od 160 miliona ljudi, saopštili su danas BBC i Evropska radiodifuzna unija.

Britanski medijski servis objavio je da je takmičenje pratilo rekordnih 11 miliona gledaca u ovoj zemlji.

Šveđanka Lorin pobjedila je na takmičenju koje je održano u Liverpulu, u ime prošlogodišnjeg pobjednika Ukrajine, koja ove godine nije mogla da bude domaćin zbog rata.

Švedska pobjednik Evrovizije, Luk Blek na začelju tabele, publika podigla Let 3

Švedska pobjednik Evrovizije, Luk Blek na začelju tabele, publika podigla Let 3

"Činjenica da je toliko miliona ljudi bilo uključeno odražava koliko je Evrovizija postala značajna", saopštila je direktor BBC-ija Kejt Filips.

Ona je rekla da je "Liverpul dočekao najveće svjetsko pjevačko takmičenje raširenih ruku i prihvatio ga iznad svih naših očekivanja".

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)