Нњсрећа

Погинуо легендарни музичар

  • Извор: Агенције
  • 10.02.2024. 15:21

Музичар Дерик Мекинтајр, басиста култног бенда "Jamiroquai" погинуо је у саобраћајној несрећи, саопштила је његова породица.

Дерик је у тешкој несрећи страдао у 66. години, преноси "Дејли мејл".

"Наш тата, Дерик Мекинтајр, био је поносан тата, супруг, брат, син, ујак, дјед и пријатељ. Имао је страст према музици, свирао је бас гитару већи дио свог живота и оплемењивао пјесме својом груви басом Џамироквај, Роија Ајерса, Беверли Најт и многе друге. Тата је био велики човјек који је утицао на многе који су дошли у контакт с њим, надахњујући их и охрабрујући кад год је могао. Ниједна количина ријечи не може да сажме колико је наш тата био посебан за све нас – не само кад су у питању наши појединачни односи, већ и у цјелини. Заувијек ће нам недостајати његова љубав, хумор и присуство и наставићемо да ширимо његову свјетлост. До поновног сусрета", стоји у саопштењу породице.

Он се прославио као дио фанк и ејсид џез састава заједно с певачем Џејем Кејем, преминуо је 2. фебруара након судара с пет аутомобила у Бушију, Хертфордширу.


Мушкарац се запалио док је палио стрњику

Мушкарац се запалио док је палио стрњику

Полиција Хертфордшира потврдила је његову смрт и рекла да тражи више информација.

"Дерик Мекинтајр, стар 66 година, који је живио у Ватфорду, учествовао је у судару 2. фебруара ујутру и нажалост преминуо на мјесту несреће. Наши службеници настављају с утврђивањем свих околности овог догађаја, те и даље молимо за информације. Ако сте се возили у том подручју и видјели шта се догодило или имате било какав снимак камере која би могла да помогне нашој истрази, контактирајте нас", поручили су из полиције.

Дерик се познатом бенду придружио 1994. и почео да ради на њиховом другом албуму "Повратак свемирског каубоја", који је досегао друго мјесто на љествицама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм