Babhakzja

Pozitivnom energijom i dobrom muzikom poslana snažna poruka publici na događaju "Živjeti slobodno"

  • Извор: ПР
  • 16.05.2022. 18:13

U okviru programa Živjeti slobodno, i obilježavanja Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, 14. maja na banjalučkoj tvrđavi Kastel održan je centralni muzički događaj na kojem su nastupili najpoznatiji domaći i regionalni bendovi i izvođači: Dr Nele Karajlić, TBF, Zoster i Sopot.

Svirku je svojim nastupom započeo banjalučki bend Sopot koji je zagrijao publiku pred izlazak velikih regionalnih zvijezda. 

Nakon njih na binu je izašao mostarski bend Zoster, a ljubitelji reggae zvuka su se opustili uz ritmove ovog popularnog benda koji se poželio svirki, koncerata i publike, pogotovo banjalučke sa kojom, kako kažu, imaju posebnu vezu. 

Mostarci su razdrmali publiku pred izlazak poznatih splićana, grupe TBF čija su očekivanja bila da publika đođe dobro raspoložena i željna njihovog nastupa. Upravo tako je i bilo, a uz najpopularnije pjesme ovog benda pozitivne energije i dobre muzike na Kastelu nije manjkalo. 

Na binu je nešto malo nakon ponoći izašao dr Nele Karajlić koji je, očekivano, napravio odličnu atmosferu, pjevajući sa publikom uglas dobro poznate pjesme, a s obzirom da je prošlo dvadeset pet godina od albuma "Ja nisam odavle" težište je bilo upravo na pjesmama sa istog. Naravno Nele nije zaobišao ni standardni repertoar njegove omiljene rok atrakcije "Zabranjeno pušenje". 

Bendovi i izvođači koji su u subotu nastupili na događaju Živjeti slobodno, koji ukazuje na značaj obilježavanja Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, poslali su snažnu poruku publici i skrenuli im pažnju o vrijednostima antifašizma u današnje vrijeme. Osim odlične atmosfere, ovi izvođači pokazali su još jedanput da su rado viđeni gosti u Banjaluci.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок