Alina Paš

Predstavnica Ukrajine neće nastupiti na Evrosongu zbog navodne ilegalne posjete Krimu

  • Извор: Кликс
  • 16.02.2022. 21:25

Alina Paš, novoizabrana ukrajinska predstavnica za ovogodišnje izdanje Evrosonga, povukla se iz takmičenja nakon tvrdnji da je ilegalno putovala na Krim koji je pod kontrolom Rusije od 2014. godine.

Paš se suočila sa nadzorom ukrajinskog nacionalnog emitera zbog putovanja na kojem je navodno bila prije sedam godina.

Rusija je preuzela kontrolu nad poluostrvom 2014. godine, a putovanje u tu oblast - iako nije bilo preporučljivo za Ukrajince - moglo se ostvariti samo preko zvaničnih kontrolnih punktova u Ukrajini.

Paš je dostavila službenu dokumentaciju koja dokazuje da nije ušla na Krim preko Rusije, što je ilegalno po ukrajinskom zakonu, a vlasti su to pokušale provjeriti kod graničnih službenika.

Paš je na Instagramu navela: "Ja sam državljanin Ukrajine, pratim zakone Ukrajine, pokušavam da prenesem tradicije i vrijednosti Ukrajine u svijet".

"Ono u šta se pretvorila ova priča uopšte nije ono što sam ja unijela u svoju pjesmu", dodala je.

Kazala je da je ona umjetnica, a ne političarka i da nema armiju portparola, menadžera, advokata da se odupre svim napadima i pritiscima.

"Ne želim više da budem u ovoj prljavoj priči. Teška srca povlačim svoju kandidaturu kao predstavnica Ukrajine na Evroviziji. Zaista mi je žao", poručila je.

Njeno povlačenje dolazi nekoliko dana nakon što je Paš pobijedila na nacionalnom izboru sa svojom pjesmom "Shadows of Forgotten Ancestors", za koju tvrdi da govori o istoriji zemlje. 



  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм