Narodno pozorište Srpske

Premijerno izvedena predstava "Derviš i smrt"

  • 31.10.2020. 07:57

U Narodnom pozorištu Republike Srpske sinoć je premijerno izvedena predstava "Derviš i smrt" po romanu Meše Selimovića, čiji je reditelj Dejan Projkovski.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je predstava "Derviš i smrt" izuzetan projekat koji je realizovalo Narodno pozorište Republike Srpske.

"Vrijeme korone je nekoliko mjeseci odgodilo premijerno izvođenje predstave, ali možemo biti ponosni na impozantnu premijeru", rekla je novinarima Trivićeva na premijeri predstave.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naglasio je da je od izuzetnog značaja to što je nakon nekoliko mjeseci Narodno pozorište premijerno izvelo predstavu "Derviš i smrt".

"Ovu predstavu čekamo više od pola godine. Predstava je odlična i ima potencijal da bude jedna od najboljih koje je izvelo Narodno pozorišta", rekao je Radojičić.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Maja Dodig rekla je da je Projkovski kao reditelj u potpunosti ispunio zadatak jer se predstavom šalje snažna životna poruka.