Београд

Приказане прве епизоде хит серије 'Сабља' о убиству Зорана Ђинђића

  • Извор: Агенције
  • 15.02.2024. 08:46

Са сјајним Драганом Мићановић у главној улози, синоћ су приказане прве двије епизоде о догађајима који су претходили убиству тадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића, а сцене су нас вратиле у не тако далеку прошлост. 

Од 24. фебруара, суботом и недјељом на Првом програму РТС-а, гледаћемо политички трилер од осам епизода који се бави убиством премијера Зорана Ђинђића, као и догађајима прије и послије 12. марта 2003. године. Серија "Сабља", већ је привукла велику пажњу јавности.

Многи духови из прошлости биће призвани овим остварењем, које потписују креатори серије Владимир Тагић и Горан Станковић.

У препуној сали Мтс дворане, глумци, редитељи, сценаристи, и остатак екипе поклонили су се публици и били дочекани овацијама, преноси "Мондо".


Провидна блуза и груди у првом плану: Милена поново очарала пратиоце

Провидна блуза и груди у првом плану: Милена поново очарала пратиоце

Након пројекције, глумци су одговарали на питања новинара као и модератора Душке Вучинић. Драган Мићановић је објаснио да је одговорност ријеч која по њему најбоље описује лик и дело Зорана Ђинђића.

"У својој каријери нисам имао деликатнији глумачки задатак од овог. Тешко је било вратити се у то вријеме, мени лично. Најтеже је било снимати неке сцене управо на локацијама гдје се тај догађај и догодио", емотивним ријечима је објаснио Мићановић, који је у серији маестрално одглумио начин говора и мимику покојног премијера.

"Ми смо се још у старту договорили да нећемо правити имитацију, по нама би то девалвирало драмски лик. Нити ја личим на Зорана, онолико колико су могли да направе маску са само сиједим власима и мало потамњеним обрвама. Али смо се договорили да не изоставимо неке карактеристике везане за покојног премијера Зорана Ђинђића. Нисмо хтјели да се лишимо тог врцавог говора, те брзе мисли и његове енергије којом је плијенио."


Нови радари на путевима Српске

Нови радари на путевима Српске

"Апропо цијеле буке која ће се створити око серије, желим да се захвалим двојици сјајних момка, креатора серије. Хвала Вам на овом ауторском дјелу, и што сте преузели одговорност и понудили нама да будемо дио приче", закључује прослављени глумац.

У причи о убиству премијера Србије и акцији "Сабља" неизоставни су и ликови Милорада Улемека-Легије (тумачи га Сергеј Трифуновић), Милета Луковића -Кума (Милош Тимотијевић), Душана Спасојевића-Дуће (Бојан Навојец), браће Симовић (Марко Гиздавић и Ненад Хераковић), Сретка Калинића (Дино Бајровић), Звездана Јовановића (Бојан Кривокапић), Дејана Миленковића-Багзија (Милош Ђуровић), Љубише Бухе Чумета (Љубиша Миличић), Љиљане Бухе (Анђелика Симић)...

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.