Aukcija

Prodata slika "Posrnula Madona" iz serije "Alo, alo" VIDEO

  • 03.12.2018. 13:47

Portret "Posrnula Madona" iz kultne serije "Alo, alo" prodata je za 15 hiljada funti na aukciji, a kupac je iz Nuviona u Francuskoj, gde se serija navodno i odigravala. "Posrnula Madona sa velikim sikama" umetnika Van Klompa, bila je prepoznatljiva šala u popularnoj seriji koju su gledaoci obožavali i u Srbiji, a koja je trajala između 1982. i 1992. godine.

Slika je prethodno prodata 2007. godine za četiri hiljade funti privatnom kupcu. Endi Stiv, koji je prodao sliku na aukciji, rekao je da je najnoviji kupac iz Nuviona u Francuskoj, gde se serija navodno i odigrala, tako da slika "odlazi kući", preneo je BBC na srpskom. 

Neprocenjivo i neodoljivo remek-djelo je bilo prikazano u gotovo svakoj epizodi omiljenog sitkoma. Kradeno i vraćeno toliko puta, umjetničko djelo su Francuzi u hiljadama epizoda skrivali na najrazličitijim mjestima - među kobasicama, u pantalonama, ali i iza pozlaćenog rama koji je bio poklon Adolfu Hitleru. 

Slika se smatra važnim dijelom britanske sitkom istorije, a samo je jedna od nekoliko kopija koje su preživjele svih devet sezona serije. Serija se navodno odigrava u jednom kafiću u Nuvionu u Francuskoj tokom Drugog svjetskog rata. "Alo, alo" se na duhovit način bavi Gestapom, Francuskim pokretom otpora, ali i Britanacima.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)