Modriča

Promovisana knjiga "100 sizifovih pravopisnih pravila"

  • 29.12.2019. 11:06

U Modriči je promovisana knjiga "100 Sizifovih pravopisnih pravila" ilustratora Bojana Jokanovića iz Doboja.

Jokanović je rekao da je knjiga posvećena srpskom jeziku i ćirilici, sadrži 100 ilustracija kojima se na poseban način približavaju pravopisna pravila djeci, ali i starijim generacijama.

"Djeca, ali i odrasli će uz knjigu i kartice ne samo rešiti jezičke nedoumice već će na zabavan način upoznati pravopis i ćirilično pismo", rekao je Jokanović Srni.

Jokanović, koji je profesor vjeronauke i đakon u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju, kaže su ga za objavljivanje "100 Sizifovih pravopisnih pravila" inspirisale česte pravopisne greške u svakodnevnom govoru.

On je naglasio da je knjiga ujedno i njegov doprinos vjekovnoj misiji Srpske pravoslavne crkve za očuvanje srpskog jezika, pisma i kulture.

Penzionisani nastavnik srpskog jezika Gligor Muminović rekao je da su djeca okružena medijskim sadržajima i sve više odrastaju uz iskrivljen jezik.

"Vjerujem da knjiga `100 Sizifovih pravopisnih pravila` može ublažiti uticaj društvenih mreža na oblikovanje pogleda na svijet mlađih generacija", rekao je Muminović.

Književnica Milena Drpa, predsjednik Omladinskog književnog kluba "Modriča", rekla je da Jokanovićeva "bezglasna knjiga" govori više od 100.000 riječi.

Promociji knjige i edukativnih kartica, koje su bile najprodavanije na ovogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, u modričkom Srpskom kulturnom centru prisustvovalo je oko 200 posjetilaca.

Književno veče organizovali su Omladinski književni klub "Modriča", Srpski kulturni centar i Humaniarna organiazicja "Srcem za Modriču", a nastupali su i članovi dječijeg hora crkve posvećene Svetoj Petki Paraskevi u izbjegličkom naselju Modriča Pet. 
 

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм