Banjaluka

Promovisana knjiga "Polje vetrova" Miroslava Kusmuka

  • Извор: СРНА
  • 03.06.2022. 21:26

U Banjaluci je večeras promovisana knjiga "Polje vetrova", autora Miroslava Kusmuka iz Inđije, u organizaciji banjalučkog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta".

Profesor Filološkog fakulteta u Banjaluci Duško Pevulja rekao je da je ova knjiga zbirka kratkih priča koje imaju sve ono što je potrebno, jednostavne pripovjedačke linije, stilizaciju koja je poprilično jednostavna, lijepa i dopadljiva, upečatljive junake koji imaju potrebu za nekim svojim životnim ispovjestima.

"Ove priče posebno odlikuje, a što je vrlo važno za kratku priču jedan novelistički zanimljiv obrt na kraju, koji je vrlo efektan i koji poprilično predstavlja iznenađenje za čitaoce", istakao je Pevulja.

Kusmuk rekao je da je ovo njegova šesta po redu knjiga i da je svaka priča nešto posve drugo i u principu ne treba mnogo da se analizira, treba pustiti samo da se iznjedri ono što samo od sebe dođe, jer to je onda najljepše - to je književnost.

Osim autora, o knjizi su govorili Zlatko Jurić i Duško Pevulja, a voditelj promocije je bio Slobodan Nagradić.

Promocija je održana u galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Miroslav Kusmuk je do sada objavio knjige "Vuk", "Pričaj mi, Lazare", "Oluja", "Bijeli šal" i "Ispovijest". Član je Udruženja književnika Srbije od 2011. godine i dobitnik brojnih nagrada.


  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.