Banjaluka

Promovisana knjiga "Polje vetrova" Miroslava Kusmuka

 • Izvor: Srna
 • 03.06.2022.21:26

U Banjaluci je večeras promovisana knjiga "Polje vetrova", autora Miroslava Kusmuka iz Inđije, u organizaciji banjalučkog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta".

Profesor Filološkog fakulteta u Banjaluci Duško Pevulja rekao je da je ova knjiga zbirka kratkih priča koje imaju sve ono što je potrebno, jednostavne pripovjedačke linije, stilizaciju koja je poprilično jednostavna, lijepa i dopadljiva, upečatljive junake koji imaju potrebu za nekim svojim životnim ispovjestima.

"Ove priče posebno odlikuje, a što je vrlo važno za kratku priču jedan novelistički zanimljiv obrt na kraju, koji je vrlo efektan i koji poprilično predstavlja iznenađenje za čitaoce", istakao je Pevulja.

Kusmuk rekao je da je ovo njegova šesta po redu knjiga i da je svaka priča nešto posve drugo i u principu ne treba mnogo da se analizira, treba pustiti samo da se iznjedri ono što samo od sebe dođe, jer to je onda najljepše - to je književnost.

Osim autora, o knjizi su govorili Zlatko Jurić i Duško Pevulja, a voditelj promocije je bio Slobodan Nagradić.

Promocija je održana u galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Miroslav Kusmuk je do sada objavio knjige "Vuk", "Pričaj mi, Lazare", "Oluja", "Bijeli šal" i "Ispovijest". Član je Udruženja književnika Srbije od 2011. godine i dobitnik brojnih nagrada.


 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.