Mrkonjić Grad

Promovisane knjige "Upoznaj svoje zidove" i "Škola prosjaka"

  • 12.06.2019. 08:06

Književnik i novinar Mihajlo Orlović promovisao je u Mrkonjić Gradu knjigu pjesama "Upoznaj svoje zidove" i knjigu priča "Škola prosjaka".

Orlović je sinoć u Narodnoj biblioteci rekao da su obje knjige imale više od 20 promocija širom Republike Srpske i Srbije, te da su doživjele drugo izdanje. 

On je naveo da je njegova poezija savremena, iskustvena, misaona, ali i jednostavna jer nije zatvorena. 

"A priče su nastajale dugo i plod su mog iskustva, kako u poslu, tako i u životu uopšte. U knjigu sam ugradio mnoge likove koje sam sretao dok sam radio, čak se pominju i neki iz sela ovog kraja", dodao je Orlović. 

On je naglasio da se pisanjem bori protiv surovosti koju nudi savremena civilizacija i da povratkom u umjetnost pokušava da se vrati onome što je iskonsko. 

Osim značajnog književnog opusa, Orlović je autor više dokumentarnih filmova i televizijskih reportaža za koje je dobio brojne nagrade. 

Uvršten je u nekoliko antologija srpske poezije i pripovjedaka. Bio je autor kultnih emisija na RTRS "Sto ljudi sto ćudi", "U orlovom gnijezdu", a vodio je i emisiju "Ognjišta".

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм