Tužna godišnjica

Prošlo je 14 godina od smrti Tošeta Proeskog

  • Извор: Агенције
  • 16.10.2021. 08:37

Na današnji dan prije 14 godina u ranim jutarnjim satima je nastradao makedonski pjevač i regionalna zvijezda Toše Proeski.

Njegov odlazak teško su prihvatili gotovo svi, počev od porodice, do prijatelja, kolega, ali i fanova koji i danas čuvaju od zaborava njegove pjesme.

O besprijekornom talentu, nezaboravnom i nezamjenljivom glasu, a prije svega dobroti ovog umjetnika, vječno će pričati mnogobrojni pjevači koji su ga poznavali, kao i najbliži koji se ne mire sa time da ga više nema. Za porodicu legendarnog pjevača koji je prerano otišao, današnji dan je najteži u godini. Majka Dominika i otac Nikola i dalje nisu pronašli riječi utjehe, a jednom prilikom su za makedonske medije istakli da one ne postoje.

“Šta da kažemo... Svake godine je tuga sve jača. Dani idu, a našeg sina više nema. Ostala nam je samo uspomena, sjećanje na divno dijete koje nas je zauvijek napustilo. Neki kažu sudbina, a za nas utjehe nema”, rekao je njegov otac prije nekoliko godina.

Pored roditelja, mnogobrojne kolege i prijatelji slavnog muzičara na današnji dan pominju na društvenim mrežama. Jedan od njih je Toni Cetinski koji je bio blizak sa Tošetom.

“Napustio si nas fizički, ali samo fizički brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Svake nam godine dolazi taj dan, to jutro kao nešto što ne želimo saznati, čuti ni slutiti, no ipak nemilosrdno dođe i podsjeća nas koliko smo krhki i kako nikada ne znamo šta nam nosi sljedeći dan”, napisao je Cetinski na Instagramu.

Podsjetimo, Toše je poginuo u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Nove Gradiške Toše kada je imao tek 26. godini. Osim njega, u automobilu su se nalazili pjevačev vozač i prijatelj Georgij Georgijevski i menadžerka Ljiljana Petrović. Pretpostavlja se da su, zbog velike brzine, udarili u kamion. Toše koji je bio na suvozačevom mjestu je preminuo, dok je vozač zadobio teške tjelesne povrede, a menadžerka lakše.


Тагови: